Allan MartinsonFoto: Ilmar Saabas/Ekspress Meedia
Krimi
5. veebruar 2020, 13:21

Politsei otsis läbi Allan Martinsoni idufirma (13)

Politsei otsis läbi Allan Martinsoni juhitud idufirma Xolo, mis kandis enne nime LeapIN Business Services OÜ ja mille juhatuses on peale Allan Martinsoni veel ka Urmo Pärg ja Erko Hansar, kirjutab Äripäev. 

Politsei tegi ettevõtte kontoris läbiotsimise, kuna Martinsoni süüdistatakse äriidee varguses.

Martinson ütles Äripäevale, et kuigi nad on ettevõttega Rimuut OÜ vaielnud juba eelmise aasta suvest saati, tuli talle politsei läbiotsimine üllatusena. 

Refereeritud artikli täisteksti loe Äripäevast.

Xolo eitab Rimuudi süüdistusi, kuna need on alusetud ega põhine faktidel, teatas firma. 

Rimuut on Xolo endine klient, kes väidab, et Xolo on 2019. aasta suvel oma uut toodet turule tuues kopeerinud Rimuuti ärimudelit. Xolo kinnitab, et mudelid on oluliselt erinevad.

"Xolo äri on olnud ligi viie aasta jooksul sama. Üksikettevõtjad kogu maailmas saavad Xolo kaudu omale juriidilise keha, pangaarve, tarkvaraplatvormi oma äri juhtimiseks ja täis-raamatupidamisteenuse, seal hulgas hoolitseme nende maksude õigeaegse tasumise ja aastaaruannete koostamise eest. 2019. aasta suvel hakkas Xolo pakkuma võimalust lisaks Eesti OÜdele käivitada äri ka seltsingu vormis. See on äriteenuse innovatsioon, mida aitas välja töötada ligi 20 advokaadibürood üle Euroopa. Rimuudi väide, et tegu on nende mudeliga, ei vasta tõele - mudelite erinevus on selge isegi pealiskaudsel analüüsil," ütles Xolo juhatuse esimees Allan Martinson.

Nüüdseks üle poole aasta vana Xolo Go teenus annab võimaluse oma äri käivitada ilma Eesti e-residentsust taotlemata ja firmat registreerimata. "Muus osas on Xolo Go sarnane meie põhiteenusele Xolo Leap, mille aluseks on Eestis registreeritud OÜd. Seetõttu nimetame seda ka "virtuaalfirmaks"," lisas Martinson.

Rimuut väidab, et Xolo kasutas teenuse väljatöötamiseks nende äriinfot. See ei vasta tõele, ja see on kergesti tõestatav. Xolo on kindlalt jälginud tema ja Rimuudi vahel kehtinud lepingut, seda ka ärisaladuse hoidmise osas. "Meie tootearenduses pole kasutatud ühtki Rimuudilt saadud infokildu," kinnitas Martinson.

"Pealtnägija" kaamerate ette astus Rimuut OÜ asutaja, Türgi ärinaine Esen Bulut, kelle sõnutsi ta kaitses Eestit viimase vereni, vahendab ERR-i uudisteportaal

"Ma usaldasin seda riiki, usaldasin e-residentsuse programmi. Usaldasin ka ühte teenusepakkujat, keda soovitati, aga nemad arendasid mu selja taga minu tootest oma koopia," rääkis Bulut "Pealtnägijale".