Uudo SeppFoto: Erki Pärnaku
Saund
5. veebruar 2020, 13:06

OOTAMATU LAHKUMINEK: Uudo Sepp paljastas, miks ta plaadifirmast ära tuli! (43)

Uudo Sepp, kes pani saate "Eesti otsib superstaari" võiduga taskusse ka lepingu Universal Musicuga, teatab nüüd, et tema teed plaadifirmaga on lahku läinud.

„Tundsin, et tahaksin kuskile edasi areneda, midagi uut õppida ja proovida, kuidas ise muusikamaailmas hakkama saada ning ise rohkem kõiges kaasa lüüa. Tahan enda ellu uusi kogemusi ja väljakutseid ning tegin seetõttu ka sellise otsuse,“ põhjendab ta.

Uudo ütleb, et pärast superstaarisaate võitu polnud tal kordagi tunnet, et ta ei taha olla osa plaadifirmast. „Universal oli alati kõikide otsustega toetav – ükskõik, mis teha tahtsin, nad aitasid mind ja tegid nii, et saaksin seda teha. Nad on mind väga kaugele aidanud ja edasi lennutanud. Olen väga-väga tänulik kõige eest, mis nad on mu pagasisse pannud,“ hindab laulja saadud kogemusi.

Sepp eitab, et plaadifirmast lahkumise põhjuseks on fakt, et temast taheti teha kedagi sellist, kes ta oma loomult ei ole. „Need jutud on täiesti alusetud. Universali tiim ei teinud kunagi midagi vastu minu tahtmist, minu otsus oli alati oluline. Kui ma midagi ei tahtnud, siis ütlesin seda ja nad said aru, et see pole minulik. Nad olid alati toetavad ja soovitan kindlasti artistidele võimalusel Universaliga koostööd teha.“

Praegu peab Uudo kõige tähtsamaks avaldada südamest tulnud muusikat ja uue albumi avaldamisega ta ei kiirusta. „Nüüd ongi enesearendamise periood,“ ütleb ta.

Universal: olimegi lepinguliselt teelahkmel

„Uudo Sepa superstaarisaate võidu auhinnaks oli plaadileping Universal Musicuga ja tema debüütalbum „Sinule“ ka meie poolt välja anti. Seega olime kõik omapoolsed lepingukohustused tema ees täitnud ja olimegi lepinguliselt teelahkmel, kas jätkata või mitte. Eelmise aasta septembris aga avaldas tõesti Uudo ise soovi meiega mitte jätkata ja me tulime ta soovile vastu,“ räägib Universal Musicu Baltikumi juht Leen Kadakas.

„Universal Music on fonogrammide tootja ja nii Uudo kui ka teiste artistide puhul on loomingut puudutav viimane sõna alati artistil. Uudol oli võimalus plaadi valmimise igas etapis kaasa rääkida, sellesse loominguliselt panustada ja me investeerisime sellesse projekti heldelt,“ lisab Kadakas.