Taavi Libe; Anu Saagim - "Hommikusöök staariga"
Inimesed
5. veebruar 2020, 09:00

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA

Taavi Libe: võibolla peaksin teleekraanil rohkem särama (22)

Endine Vikerraadio hommikuprogrammi vedaja ja tänane TV3 "Duubel" saatejuht Taavi Libe (31) tunnistab, et võiks teleekraanil pisut elavam olla. 

Taavi, raadios oled intervjueerinud tohutul hulgal inimesi ja kogemuste pagas on sul suur. Nüüd teed sama asja kaamerate ees. Kui suur on erinevus?

Samamoodi, nagu intervjueerisin inimesi raadios, teles kindlasti ei toimi. Peab ikka teadvusesse lülitama, et kaamera võtab. Ma ei oska seda isegi sõnadega kirjeldada. Õnneks teadsin ka teletööst natuke midagi.

Enne kaamerate ette minekut proove ikka tegime, aga mingit koolitust küll ei olnud, et nüüd keegi tuleks ja õpetaks. Olen ise üritanud küsida inimeste käest, keda ma usaldan. Minu puhul soovitati, et pisut energiat tuleks juurde panna. 

Oled liiga flegu?

Ma olengi üsna flegu.

Teles tuleks rohkem rapsida?

Ei, mitte rapsida, vaid et seda energiat tuleks seest rohkem. Võibolla peaksin särama rohkem. Olen üritanud. Ma ei tea, kas see on õnnestunud. Natuke vist on.

Kas töötamine teles on intensiivsem? Sa tulid meie hommikusöögile praegu otse töölt. Kujutasin ette, et kuna on hommik, siis tuled kodust, Niine tänavalt, mitte linna teisest servast, TV3 Peterburi maantee stuuiost. 

Meil on hommikused koosolekud, kus räägime, mida me võiks õhtuses saates teha. Keda külla kutsuda. Arutame, kes on poolt ja kes vastu.Toimetajad üritavad inimesi kätte saada. Mina helistan ka mõnikord. Toimetajad ja mina mõtleme, mida võiks intervjueeritavatelt küsida. Siis ma lähen, küsin ja ongi saade tehtud.

Kuna ma olen tõesti elus teinud tuhandeid intervjuusid, siis lõpuks küsin ikkagi seda, mis mul sel hetkel pähe tuleb. Miks mulle sära puudumist ette heideti? Ma tõesti kipun liialt keskenduma sellele inimesele, kellega ma parasjagu räägin. Pean inimest intensiivselt kuulama, et põnevaid küsimusi esitada. Selle peale öeldaksegi, et ma ei tohi kaamerat ära unustada. Aga ma ikka unustan ära.

Sa võtad rahulikult, nagu istuksid kodus sohval või külitaksid raadios, tunned end liiga mugavalt.

Vist küll. Eks ma püüan edaspidi rohkem rapsida ja ilmekamalt end liigutada.

Kui iga päev teha meelelahutuslikku saadet, siis kas sulle ei tundu, et seda saab ühel hetkel liiga palju?

Ongi palju ja ongi raske. Praegu olemegi sellises olukorras, kus iga päev ei ole meil kõik teemad "Duublis" head. See muidugi loksub ajaga paika. Inimesed harjuvad. Saate tegijad harjuvad üksteisega. Tekib rohkem sünergiat. Kui keegi midagi pakub, siis teisel juba mõte haarab ja ta viib teemat edasi. Kõik on kokkujooksmise asi. "Ringvaate" inimesed on öelnud, et ikka tubli kaks aastat läheb aega, et asi ludinal jookma hakkaks. Et argipäeva saadet teha nii, et see sünkab, tuleb varuda kannatust.

Kas sa ootad ära selle kaks aastat? "Ringvaade" versus "Duubel", olete suht analoogsed saated?

Jah, ootan ära. Tegelikult me "Ringvaatega" ei võistle. Võtame mõõtu rohkem Kanal 2ga. Reklaamivabad ETV ja ETV2 meie suurt juhti väga ei morjenda. Sa küsid, kas jaksab kanal ära oodata või mina?

Kanal.

Seda ma ei oska öelda.

Aga sina?

Eks näis, üritan oodata. Saab näha, kui palju kanal tuge pakub. Seni on küll pakutud. Oli hetk, kui siin levisid kuulujutud, et "Duubel" pannakse varsti kinni jne. Kanali poolt küll sellist signaali pole tulnud.

Aga kui pannaksegi kinni? Tänapäeval ollakse nii kärsitud. Isegi rääkisid Vikerraadiost lahkudest motivatsioonipuudusest. Et uuendusi ja kiiremat arengut oleks vaja.

Jah, aga ma ei rääkinud seal poolest aastast, vaid kümnest.

Kui "Duubel" täiskäigul tööle ei lähe, mis siis sinust saab?

Siis ma tulen Õhtulehte.

Foto: Taavi Libe; Anu Saagim - "Hommikusöök staariga"(Erki Pärnaku)