Mariann TreimannFoto: Teet Malsroos
Inimesed
4. veebruar 2020, 15:33

ÜKS SAAGA LÄBI! Mallukas ja Ekspress Meedia jõudsid kompromissile horoskoobi loata jagamise nõudes (11)

Eesti populaarseim blogija Mariann Treimann ehk Mallukas kopeeris 2018. aasta alguses oma blogisse Maalehes ilmunud Igor Mangi horoskoobi. Mõned tunnid üleval olnud horoskoop tõi talle kaela aga kohtutee ajalehega.

"Teatan, et lõpuks ometi on minu ja ASi Ekspress Meedia vaheline vaidlus saanud kompromissi näol lahenduse. Seetõttu tahan ka ASi Ekspress Meedia ees avalikult ja siiralt vabandada selle eest, et kasutasin luba küsimata nende sisu. Lisaks tahan panna kõigile südamele, et autoriõiguste rikkumine ei ole naljaasi," kirjutab naine oma uues blogipostituses.

"Kuna olen võtnud endale lisaks kahju osalisele hüvitamisele ka konfidentsiaalsuskohustuse, siis lähemalt ma enam rääkida ei saa, kuid olukord on lõplikult lahendatud ja osapooled sõpradena lahku läinud," tunnistab ta.

Maalehe peatoimetaja Andres Eilart ei heida samuti asjasse rohkem valgust. "Oleme kokku leppinud, et ei kommenteeri kompromissi sisu detailsemalt. Mariann Treimanni enda avalduses on kõik öeldud," sõnab Eilart.

2018. aasta oktoobris rääkis Mariann Õhtulehele, et esialgu nõudis Ekspress Meedia temalt umbes 6000 eurot, kuid oktoobriks oli see tõusnud juba 21 000 euroni. AS Ekspress Meedia alla kuuluva Maalehe esindaja Elise Vasamäe ütles Õhtulehele siis, et enne kohtusse pöördumist peeti Mallukaga läbirääkimisi võimalikuks kompromissiks, ent blogija olla neisse suhtunud äärmiselt ebamõistlikult ning just seetõttu võeti ette kohtutee. Mallukas aga kirjeldas asja teisiti.

"Lõppes ju meie omavaheline suhtlus Ekspress Meediaga siis, kui nad puhtsüdamlikult tunnistasid, et ega nad mult raha tahagi tegelikult, aga meedias oleks mark peale avalikku rahanõudmist seda tunnistada, et kirjutagu ma parem alla konfidentsiaalsuslepingule, et ma 20 aastat kellelegi sellest ei räägiks (ja kui räägiks, siis kaasneks iga korra eest meeletu rahatrahv). Ma vastasin neile toona, et sõbrakesed, sõnavabadust pole ikka sünnis nii võtta ja tasuta ma teile seda ei anna, miks peakski? Nii meie suhtlus ära vajus, aga noh, ju siis ei andnud ikka süda rahu ja nüüd võeti siis kohtutee jalge alla," kirjeldas blogija siis olukorda.

Veel teinegi kohtuasi töös

Kuus aastat tagasi algas Marianni jaoks aga pääsukeste saaga, kui korterühistu remonditööde käigus betoneeriti räästaalune ära nii, et betooni taha jäid lõksu pääsukeste pesad ja seal olnud linnupojad. Mallukas kirjutas sellest ka oma kanalites ja kasutas seejuures küllaltki ebasündsaid väljendeid.

Kolme aasta eest kaebas Õismäe tee 9 korteriühistu esimees Anne Nuude blogija kohtusse ning nõudis temalt lausa 20 000 eurot valuraha emotsionaalse kahju korvamiseks. Mullu novembris lõppes asi sellega, et välja nõuti sellest rahast 1500 eurot, aga Mallukal tuli kanda ka 4700 eurot kohtukulusid. 

"Linnukeissi asjus on nii kaugel, et Annele makstud, aga kuna me seadsime nende kohtukulude summa vaidluse alla, siis selles suhtes pole kohus veel midagi vastanud ja seega seda veel lõppenuks lugeda ei saa, aga küllap lähiajal tuleb ka see vastus, siis maksan selle ka ära ja siis saan öelda," kirjutab blogija praegu, et rohkem ta sellise asjaga elu sees tegeleda ei viitsi ning annab lubaduse, et 2020. aastal teda kohtusse ei anta.