Dr. MauerFoto: Erakogu
Üritused
4. veebruar 2020, 14:54

Eesti DJ üritab valentinipäeval rekordit teha: tantsutada rahvast 15 tundi järjest! (2)

Viimastel aastatel komeedina Eesti DJ-maailma tippu tõusnud Dr. Mauer plaanib valentinipäeval sooritada isikliku rekordi ja mängida mussi 15 tundi järjest.

"Tunnikese või paar võib igaüks mussi mängida aga tegelik proovilepanek ja mugavustsoonist väljumine algab kuskil kümnenda tunni peal. See on nagu tennis – igaüks võib tunnikese mängida aga viienda tunni ajal hakkad paremini aru saama, mis lihast ja puust tehtud oled – kas oled hingega asja kallal või mitte," nendib DJ väljakutse eel.

"Eelmine kord pidin 11 tunni peal ära lõpetama, sest ma jäin mingisugusesse ajaportaali kinni. Õeldakse, et hea muusika puhul võib kaduda ajataju. Kui aga oled ise see, kes muusikat valib, mängib ja miksib, siis tekib kõikvõimas tunne, millega saab aega manipuleerida, laius- ja pikkuskraadidega mängida. Aeg on lihtsalt konseptsioon, mis on inimeste peas kinni ja loob raamid. Kogu õhtu eesmärk on näidata inimestele, et ajas ja ruumis võib inimene ära eksida, mille tulemusel end taas leida," tõdeb ta. 

Dr. Mauer on Tallinna underground ööklubi 9/11 üks rajajatest ja resident DJ-dest, kes on saavutanud ka rahvusvahelist edu, hullutades rahvast oma muusikaga Burning Manil, New Yorkis, Koh Phanaganil, Berliinis ja mujal Euroopas.

DJ lava on ta jaganud selliste nimedega nagu Jeremy Olander, Guy Mantzur, Marco Bailey, Amine-K, Danito & Athina, Carlita, Patagonia jpt. Dr. Maueri progressiivseid sette iseloomustavad tribal'i, tehno ja deep house’i müstiliste helide hüpnootiline sümbioos, mis mõjub teraapiliselt. Sellepärast ongi Mauer doktor, kes peab Maueri kliinikut. 

DJ-l on plaan oma muusikaga väga kaugele jõuda. "Ma tunnen oma südames, et ma soovin mängida 200 000 inimese ees ja viia nad ära teise reaalsusesse – Wembley staadionilt Virgi Galactigaga otse maa ja taeva vahele hõljuma," unistab ta.

"Mõlgutan mõtteid, et võiks prooviks teha suvel peo Lauluväljakul 100 000 pidulisele, sest Õllesummerit ju enam pole ja rahvas tühja kohta ei salli. Lembelauliku kombel tulistaksin helivõnkeid otse südamesse, jätaks neid kukalt kratsima ja siis läheks järgmisele kontserdile. Olen pärit heaoluühiskonnast ja tahan inimestele üle maailma tutvustada heaolu, rahulolu ja uskumust, mida Mauerkliiniku peadirigendina viljelen," räägib ta. 

Hando Tõnumaa, klubi 9/11 üks rajajaid nendib, et ei ole näinud ühtegi teist DJd, kes niivõrd keskendunult mängiks, kui Dr. Mauer. "See mees saab DJ puldis muusikaga üheks, sõna otseses mõttes. Hiljuti oli juhtum, kus ühel peol oli roninud DJ booth'i keegi purjus inimene, kellel ei olnud VIP piletit ning ta kohe kindlasti poleks pidanud lava taha pääsema. Kuna pidu käis täies hoos ja Dr. Mauer oli oma muusikaga naelutanud terve tantsupõranda oma rütmi külge kinni, siis tükk aega ei märganud keegi toda purjus inimest helivõluri kõrval asjatamas. Ühel hetkel toli üks mu sõbranna mu juurde ja ütles, et ma selle purjus mehe DJ puldi juurest ära viiks," meenutab ta.

"Ma vaatasin üles ja nägin, et tõepoolest on laval keegi, kes torgib ja nügib Dr. Mauerit. Läksin siis samuti DJ booth'i ning palusin sellel purjus tegelasel sealt lahkuda, selgitades, et DJ ei mängi talle tema soovilugusid ning pealegi pole tal VIP piletit, et siin üldse viibida. Kahjuks oli see tegelane nii kapriisne, et minu sõnadest polnud kasu ning olin sunnitud kutsuma turvamehed, et see vend sealt ära koristada. Lõpuks lahenes kõik rahulikult ja mina sain minna tagasi tantsupõrandale," räägib Tõnumaa.

"Kui Dr. Mauer paar tundi hiljem oma set'i lõpetas, siis küsisin, et kuidas ta ise peoga rahule jäi, arvestades, et see purjus tüüp seal teda umbes veerand tundi nügis ja torkis. Dr. Mauer küsis selle peale: "Mis purjus tüüp?"," naerab Tõnumaa.

"Maueri sõnul ei pannud ta kedagi tähele, sest kui ta pulti pääseb, kaob tema jaoks aeg ja ruum. Mul jäi sõna otses mõttes karp lahti. Sellist keskendumise taset pole ma näinud mitte ühegil DJ-l. See seletab ka, kuidas Dr. Mauer suudab ja viitsib nii pikkasid maraton sette teha. Muide, ta ise nimetab seda kõike kontserdiks!" sõnab Tõnumaa.

Pidu, kus Dr. Mauer 15 tunnist rekordit üritab luua, toimub 14. veebruaril klubis 9/11.