Billie EilishFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
4. veebruar 2020, 14:36

Billie Eilish palub miljonitel fännidel veganiks hakata: farmiloomi piinatakse teie naudinguks! (11)

Veganist lauljatar Billie Eilish palus oma mitmekümnel miljonil Instagrami jälgijal loobuda liha ja piimatoodete tarbimisest. Eilish jagas videoid, milles on näha farmiloomade kohutavat kohtlemist ühes USA piimafarmis. 

“Ma hoian enamuse ajast oma suu kinni, sest ma usun, et kõigil on õigus süüa ja öelda, mida nad tahavad. Ja ma ei tunne, et mul oleks vaja inimestele peale suruda seda, millesse ma usun. Aga kui te saate vaadata neid videoid, mida ma postitasin ja mitte hoolida, siis te panustate sellesse, et te sööte olendeid, keda piinatakse ainult selleks, et teie naudingut saaks, ja ma tunnen teile kaasa,” kirjutas Eilish. 

“Ma saan aru, et liha maitseb hästi, ja ma tean, et te arvate, et te olete vaid üks inimene ja te ei muuda midagi, kui te lõpetate, aga see on ainult ignorantne ja rumal mõtteviis. Kui sul on kasvõi pool aju, saad sa aru, et ühest inimesest asi algabki. Ole targem!” 

Eilish jagas mullu suvel sotsiaalmeedias videoid, mis on tehtud Fair Oaksi farmis. Tegu on piimafarmiga, mis varustab Coca-Cola poolt toodetud piimabrändi ning kes väitis, et seal koheldakse loomi humaanselt. Neljaminutilises videos on näha, kuidas farmi töötajad peksavad, pussitavad ja sandistavad vasikaid.