"Puuduta mind" 119. saade - Helen Kooviste; Anu Saagim; Sirje Presnal
Inimesed
21. veebruar 2020, 16:59

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist

„PUUDUTA MIND“ 119. SAADE | Regilaulja Helen Kooviste võitleb tulihingeliselt Eesti metsade eest (7)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordseks külaliseks on regilaulja ja Eesti metsade eest tulihingeliselt võitlev Helen Kooviste.

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist SIIT!

Helen Kooviste Foto: Stanislav Moshkov

Eestis käib hetkel kolmas metsasõda. Esimene toimus 90ndate alguses, kus toimusid massilised palgiröövid, kui isegi politsei ei söendanud ilma kuulivestita metsa minna, looduskaitseinspektoritest rääkimata. 

Teine metsasõsa käis ümber Emajõe äärde kavandatava tselluloositehase. See oli kiire ja vihane ja lõppes rahva võiduga. Riigikogu liikme Peeter Ernitsa sõnul oli peaminister Jüri Ratas veel viimase hetkeni seda meelt, et tehase eriplaneeringut ei lõpetata. 

Ühispalve, mis ringleb täna sotsiaalmeedias Eestimaa looduse kaitseks:

Viimasel ajal kulmineerunud Eesti metsade rüüstavad raied ja loodusega hoolimatu ümberkäimine ei saa jätta ükskõikseks ühtegi Eestimaal avatud silmadega ringiliikuvat inimest. Kõikjal üle Eesti ollakse mures oma koduümbruse metsade pärast.

Kui sa tunned, et oled väsinud ja kurb pea igapäevastest uudistest raiete kohta kaitsealadel, ohustatud liikide elupaikades, looduslikes pühapaikades või sulle armsaks saanud kohas ning valutad südant Eestimaa tuleviku pärast, siis ühine loodust pühaks pidavate inimestega igapäevaselt üheks minutiks positiivseks palveks uue, helgema reaalsuse loomisel.

See on lihtne – iga päev, kell 19:55 Eesti aja järgi – olenemata asukohast (linnas, metsas, tööl või kodus) – peatugem hetkeks oma tegemistega ja koondagem kogu oma kujutlusvõime, mõtte- ja südamejõud UUE ja HELGEMA loomisele, seda mõtte või sõnadega väljendades. Mida rohkem selliseid inimesi saab, seda tugevamaks saab selle ühisloomise JÕUD ja VÄGI.

Mõned näited palvetest:

Lageraie Eestis on peatunud! Metsloomade ja -lindude kodu on kaitstud! Eesti mets ja loodus on taastunud! Eesti mets ja loodus on hästi hoitud! Hiiepaigad on kaitstud! Põhjavesi on puhas ja külluslik! Kaitsealad on puutumatud! Inimeste teadvus on ärganud! Inimesed on loodusega kooskõlas!
NII ON!

Seega kujutame ette, et see ON JUBA TEOSTUNUD. Juhul kui tulevad kurvad pildid silme ette, siis ütleme, et see on minevik. Lubame endale selle ülitõsise teemaga veidi mängida, positiivselt ja teadlikult. Niiviisi aitame kaasa uue reaalsuse loomisele.  Üheskoos mõeldul-lausutul on suur vägi. Seda teadis meie vanarahvas ja ka uuem põlvkond on sellest vägagi teadlik. Palvet saab avardada kogu maailmale.

Kokkuvõtvalt ja praktiliselt:

Mõelda, öelda, tunda positiivseid lihtsaid soove Eesti loodusele ja rahvale, mille suhtes tahame, et see nii ON.

Ülalmainitud laused on näited, loomulikult on igaühe vaba valik neid ise luua.

Teeme seda igapäevaselt; kell 19:55; ühe minuti jooksul.

Tegemist on lihtsa ja läbiproovitud ning ajaloos end positiivselt tõestanud suurte muutuste toimumise ja toetamise viisiga.

Ühispalve algataja on Ylle Pehk, kes tegutseb Terra Mirimi kogukonnas Brasiilias ja Eestis.

21. märtsil toimub ka meeleavaldus "Päästame Eesti metsad!"

"Puuduta mind" - Helen Kooviste; Anu Saagim; Sirje Presnal Foto: Stanislav Moshkov

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist SIIT!