Foto: Lauris Aizupietis
Film
4. veebruar 2020, 11:49

Eesti kinodesse jõuab menufilmi „Svingerid“ tegijate uus suhtekomöödia „Asjad, millest me ei räägi“ (2)

Suhtekomöödia võtteperiood kestis kuni oktoobri keskpaigani ning kinodesse jõuab linateos esimeste eellinastustega sõbrapäeval. Laiema publikuni jõuab film 6. märtsil ehk naistepäeva nädalavahetusel.

Film toob meieni viie erinevas vanuses paari suhteprobleemid ja salafetišid ning samuti selle, millised ootamatud tagasilöögid võivad olla sellel, kui oleme otsustanud oma partneritele avaldada kogu tõe selle kohta, mis meile magamistoas kõige rohkem meeldib. Olgu selleks siis detailsed rollimängud, erutumine pisarate nägemisest, salafantaasia vägistamisest, kõned seksiliinile või lihtsalt oma magusalt magava kaasa vaatamine.

Viis paari, viis probleemi, viis moodust neid probleeme lahendada.

Foto: Lauris Aizupietis

Menukomöödia “Svingerid” tegijate uue filmi kesksetes rollides astuvad üles Jan Uuspõld, Ragne Pekarev, Rain Tolk, Jekaterina Novosjolova, Egon Nuter, Liina Tennosaar, Kait Kall, Klaudia Tiitsmaa, Sten Karpov, Liis Karpov. Filmi režissöörideks on Andrejs Ekis ja Tanel Ingi.

Tegu on kohaliku uusversiooniga Austraalias 2013.aastal valminud suhtekomöödiast, mis kandis pealkirja „The Little Death“.

Filmi lavastaja Andrejs Ekis ütles, et ta armastab Eesti näitlejaid. “Nad on absoluutsed professionaalid. Ma tean, et see on tavaline fraas, mida taolistel puhul kasutatakse ja tavaliselt ma hoidun sellistest fraasidest, aga praegu tuleb seda kasutada, sest see on tõsi,” ütles Ekis pärast esimesi võttepäevi.

 

“Kõik näitlejad tulevad võtteplatsile, nad on rolliks valmis, neil on repliigid peas ja režissööril jääb üle öelda stseeni lõppedes lihtsalt cut. Tundub, et neile meeldivad filmivõtted kodunt veidi eemal. Nad tunnevad end võtteplatsil vabalt ja see avaldub ka nende rollisooritustes,” kiitis lavastaja.

 

Ekise paremaks käeks võtteplatsil oli Ugala teatri raudvara ning telesarjast “Pilvede all”, “Riigimehed” ja “Pank” tuntud lavastaja ja näitleja Tanel Ingi, kelle ülesandeks oli võtteplatsil töö näitlejatega. Tanel Ingi tunnistas, et sattus lätlastega koostööd tegema esmakordselt siis, kui nad soovisid teha eesti näitlejatega filmi “Svingerid”. “Kui praegune projekt käima läks, olime režissöör Andrejs Ekisega juba sina peal ja ta kutsus mind taas kampa.”

 

Töö sellises projekti juures oli Taneli jaoks suur kogemuste omandamise võimalus. Tanel rääkis, et tema ülesanne oli antud projekti puhul näitlejatega stseenid enne kaamera ette minekut valmis teha. “Teha enne võtet nendega proove, leppida kokku, kes millist asja ja millistel põhjustel antud stseenis ajab. Kui oleme sellega ühelpool, siis tulevad juba operaator ja režissöör juurde ning liigume koos edasi, vajadusel muudame mõnda kohta, võtame vähemaks või paneme juurde.”


Filmi tootjateks on produktsioonifirmad Baltic Content Media ning Platforma Filma. Linaloo levitajaks ja kaastootjaks on kodumaine filmilevifirma Hea Film.