Popstaar Astra tähistab täna 50ndat juubelitFoto: Erakogu
Inimesed
3. veebruar 2020, 14:18

PALJU ÕNNE SÜNNIPÄEVAKS!

90ndate megastaar Astra tähistab täna juubelit: keegi pole mind veel lahti nööpinud! (20)

90ndate megastaar Astra ehk Astra Põder tähistab täna oma juubelit. Kuigi Vikipeedia andmetel on lauljatari sünniaastaks 1973 ja vanuseks 47, siis tõde on ümmargusem – Astra peab täna oma 50ndat juubelit. Palju õnne! 

1995. aastal osales Astra ETV lauluvõistlusel "Kaks takti ette", kus saavutas teise koha. Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli õpilasena laulis ta sisse Raadio 2 reklaamklippe, mille muusika autor oli Alo Mattiisen. Astra Põderi lauluõpetaja Otsa koolis oli Silvi Vrait. 1995. aastal alustas Astra koostööd Kalle Kukega ning ilmusid legendaarsed laulud "Lend", "Sinuga" ja "Armumise lugu". Oma tähelennu kirevamaks ajaks peabki lauljatar ja lauluõpetaja perioodi üheksakümnendate keskpaigast kuni 2006. aastani. 

2013. aastal alustas ta soolokarjääri ning ilmus laul "Kas tõesti on nii", millele on järgnenud veel plaadijagu lugusid. Astra on lauljana tegev siiani, ta esineb festivalidel ja ööklubides. Astra laulab ka muusikalistes kollektiivides Igihaljas Seitse ja Horre Zeigeri Big Band. 

Astra

"Tavaline argipäev ei olegi minu jaoks sugugi igav ja üksluine, vaid üsnagi tegus – päeval olen õpetaja Veskitammi lasteaias ja õhtuti laulja klubides," räägib rõõmsatujuline Astra. "Möödunud laupäeval astusin üles näiteks Tallinna ühes populaarsemas klubis SEIF, kus fännid mind taaskord väga soojalt vastu võtsid."

"Laulan siiani 90ndate popimaid lugusid, loomulikult cover'eid. Oma loomingut pole, sest olen suht laisk olnud. Läinud artistina kergema vastupanu teed," tunnistab lauljatar. "Samas, ega keegi laulukirjutajatest pole proovinud mind ka lahti nööpida. Tegelikult ei teagi, kes seda teha julgeks. Võibolla suudaks mind lahti nööpida näiteks euroisa Priit Pajusaar," naerab Astra. 

Kuidas 50aastane artist end lavavormis hoiab? "Vormis püsib ikka sporti tehes. Käin üsna regulaarselt jõusaalis, jooksmas ja looduses. Vahel saab käidud ka spaades ja massaažis. Ilsüstideni pole ma veel jõudnud, aga kui miskit ikka enda juures tõsiselt häirima hakkab, siis pole needki välistatud," tunnistab popstaar.