Bradley CooperFoto: AFP/Scanpix
Film
2. veebruar 2020, 15:00

Bradley Cooperist saab „West Side Story“ helilooja Leonard Bernstein

Bradley Cooper lavastab Netflixile filmi legendaarse helilooja Leonard Bernsteini elust. "West Side Story" heliloojat hakkab kehastama Cooper ise.

Veel pealkirjata film on Cooperi teine režissööritöö pärast menukat muusikalist draamat "Täht on sündinud". Stsenaariumi on Bradley kirjutanud kahasse Oscari laureaadi Josh Singeriga ("Spotlight"), produtsentide seas on tõelised Hollywoodi suurkujud Martin Scorsese, Steven Spielberg ja "Jokkeri" režissöör Todd Phillips. Võtted peaksid Deadline.comi andmeil algama uuel aastal. 

Filmi tegevus hargneb 30 aasta vältel, rääkides loo Bernsteini ja tema abikaasa Felicia Montealegre'i keerukatest suhetest. 1990. aastal 72 aasta vanuses surnud heliloojal oli intiimsuhteid meestega nii enne abielu kui ka selle jooksul. Lisaks seksuaalsele kahevahelolekule lõhestas Bersteini hingepiin muusikaliste püüdluste pärast: ta ei tahtnud ajalukku minna üksnes "West Side Story" loojana ja menudirigendina, vaid ihkas kriitikute tunnustust oma tõsisemate teoste eest.