Ahvide kiire juurdekasv on kohalikele elanikele lausa ohtlik. Foto on illustreeriv.Foto: Pixabay
Maailm
29. jaanuar 2020, 13:55

AHVIDE TERROR: külaelanikud kannavad kurjade pärdikute hirmutamiseks karukostüüme (6)

India külake on on hädas inimesi terroriseerivate ahvidega. Külaelanikud võtsid nuhtlusega võitlemiseks kasutusele ebatavalise nipi – karukostüümid.

Karukostüümi kandes ahvide hirmutamine võib esmapilgul tunduda kummalise ideena, ent Sikandarpuri küla puhul on see edukaks osutunud. Umbes 5200 elanikuga küla terroriseerib üle 2000 ahvipärdiku, kes ründavad lapsi ning häirivad inimeste igapäevaelu, kirjeldab Hindustan Times. Kuna kohalikud võimukandjad probleemiga tegeleda ei soovinud, võtsid elanikud asja käsile ning otsustasid olukorrale ise lahenduse leida. 

Kohalikud panid raha kokku ning ostsid kolm karukostüümi, mille hind oli 1700 ruupiat (ligi 22 eurot) tüki kohta. Nüüd käivad kaks karuks riietunud isikut mööda tänavaid ringi ning hirmutavad ahve – valvetöö toimub vahetustega. Juba paari päevaga oli aga edusamme märgata ja rünnakud on vähenenud.

Kohaliku metsaametniku M.N. Singhi sõnul on ahvide arvukus piirkonnas kiirelt kasvamas. „Me ei saa palju abiks olla, sest ressursse on vähe. Ühe ahvi püüdmine maksab ligi 600 ruupiat,“ sõnas Singh, kes läheb peagi Sikandarpuri, et külaelanike plaani efektiivsust oma silmaga näha. Kui meetod osutub tõesti nii edukaks, julgeb mees seda ka teistele küladele soovitada.