Evan Rachel WoodFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
29. jaanuar 2020, 13:33

Kobe Bryantit vägistajaks nimetanud näitlejannat tabas tagasilöök (4)

Menusarja "Westworld" näitlejanna Evan Rachel Wood avaldas paar tundi pärast korvpallilegend Kobe Bryanti ja tema 13aastase tütre hukkumist Twitteris säutsu, kus nimetas teda nii spordikangelaseks kui ka vägistajaks.

"Juhtunu on traagiline. Mu süda tilgub Kobe pere pärast verd. Ta oli spordikangelane. Ta oli ühtlasi vägistaja. Ja kõik need tõed võivad korraga eksisteerida," kirjutas näitlejanna.

Woodi sõnad viitavad 2016. aastal väljaandes The Daily Beast ilmunud artiklile, kus kirjutati, et aastaid varem oli 19aastane naine süüdistanud Bryantit kägistamises ja seksuaalründes. See juhtus ohvri sõnul 2003. aastal Colorado hotellis, kus ta administraatorina tegutses. Bryant vahistati ning sai ametliku süüdistuse, kuid väidetav ohver keeldus kohtus tunnistusi andmast ning nõustus vastu võtma korvpalluri ametliku andekspalumise. Selle luges kohtus ette Bryanti advokaat.

NBA täht möönis toona oma seadusliku kaasa petmist, kuid väitis, et seksuaalvahekord Colorado hotellitoas leidis aset mõlema osapoole nõusolekul. Bryant ja tema süüdistaja klaarisid arveid ka tsiviilkohtus, kuid jõudsid kohtuvälisele kokkuleppele. Noor naine sai 2005. aastal korvpalliässalt hüvitist, mille summa pole teada.

Fox Newsi teatel tabas Woodi pärast tema postitust äge tagasilöök: mitmed Bryanti fännid pidasid näitlejanna säutsu leinaaja tõttu täiesti kohatuks, mõni süüdistas teda enesetähtsustamises. Wood avaldas esmaspäeval uue kirjutise: "Mu armsad, see polnud ei hukkamõist ega ülistus. See oli meeldetuletus, et kõigil on erinevad tunded ning me kõik võime koos leinata, selle asemel et tülitseda."

Wood pole ainus, kes Bryanti hukkumise järel vägistamissüüdistust meelde tuletas - seda tegid ka USA ühe suurema ajalehe Washington Posti ja CNNi reporter. Mõlemad langesid terava kriitika alla. Washington Posti reporter Felicia Sonmez eemaldati Twitteri säutsude tõttu ametipostilt, kuid nüüd kinnitas ajalehe tegevtoimetaja Tracy Grant Fox Newsi teatel, et Sonmezi postitused ei rikkunud siiski firma sotsiaalmeediapoliitikat ja ta on tööle tagasi võetud. Küll aga peab lehe juhtkond reporteri säutsude ajastust endiselt halvaks.