Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
29. jaanuar 2020, 11:56

Lady Gaga ema räägib, kuidas depressioon tütre koolipõlve tumestas (1)

Lady Gaga ema Cynthia Germanotta tunnistab värskes intervjuus, et tulevasel superstaaril tekkis koolikiusu tõttu depressioon. "Püüdsime vanematena teda aidata, nagu oskasime, aga me ei teadnud kõike ..."

Cynthia rääkis telesaate "Today" netisarjas "Läbi ema silmade", kuidas Gagat - sünnijärgse nimega Stefani Germanotta - hakati kooli keskastmes kiusama: tüdruk oli liiga isevärki. "Teda jäeti üritustele kutsumata. Alandati. Mõnitati. Ja ta hakkas eneses ja oma võimetes kahtlema. Siis tekkiski depressioon."

Cynthia Germanotta nendib, et toona polnud ta vaimse tervise probleemidega nii kursis nagu praegu. Neist ei räägitud eriti. "Tegin vigu, sest ma ei teadnud, milliseid ohumärke jälgida." 

Ema ja tütar asutasid 2012. aastal fondi Born This Way, et anda noorele põlvkonnale jõudu ning aidata hingepiinades vaevlejaid. "See on meie jaoks väga-väga isiklik teema ja ulatub Stefani nooruspõlve heitlustesse," seletas Cynthia toona. Nüüd tunnistab ta, et algul tekitas tütre avameelsus fännide ees temas võõristust. Siis aga mõistis ta: oma probleemidest rääkimine aitab Gagal paraneda. 

Gaga on paljastanud, et elas 19aastaselt üle vägistamise, mistõttu tal tekkis traumajärgne stressihäire. See on teda piinanud tänini. Vägistamisest ta kellelegi ei rääkinud. "Püüdsin seda otsekui oma ajust kustutada. Ja kui see viimaks sealt väljus, oli see kasvanud suureks inetuks koletiseks. Tervenemise nimel tuleb selle koletisega silmitsi seista."