Valter ja Heldur HarryFoto: Margo Siimon
Saund
29. jaanuar 2020, 11:09

Uus amet! Valter Soosalust sai Tehnikaülikooli Akadeemilise Meeskoori peadirigent

2020. aasta jaanuarist harjutab Tehnikaülikooli Akadeemiline Meeskoor uute dirigentide käe all. Tudengikoorile kohaselt toovad nooruslikku energiat kaasa värske peadirigent Valter Soosalu (27) ja dirigent Heldur Harry Põlda (23).

Valter Soosalu sõnul on nii väärika ja traditsioone austava koori töö juhtimine haruldane võimalus. “Loodan väga, et suudan oma seni kogutud teadmisi maksimaalselt rakendada, kindlasti annab see töö hindamatuid kogemusi ka tulevikuks,” ütles ta saadetud pressiteate vahendusel. 

Alanud aasta esimesed proovid on värskete dirigentide arvates olnud asjalikud ja töised. Valter Soosalu: “Iga algus on omamoodi põnev ja eks meestega päriselt tutvumine võtab veel aega. Igatahes näen juba esimestest proovidest potentsiaali väga innustavaks koostööks nii muusikas kui sellest väljaspool.”

Valter Soosalu on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia koorijuhtimise erialal. Ta on ansambli Põhja Konn laulja ja klahvpillimängija. 2017. aastal võitis ta populaarse telesaate "Su nägu kõlab tuttavalt".

Heldur Harry Põlda on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli ja London Guildhall School of Music & Drama klassikalise laulu eriala. Aastast 2019 on Heldur Harry Rahvusooper Estonia stipendiaat.

1945. aastal loodud Tehnikaülikooli Akadeemiline Meeskoor on üks Eesti suurematest ja parematest meeskooridest. Lisaks kõrgele laululisele tasemele on tegemist väga tugeva ja võimeka organisatsiooniga, mille liikmed tegelevad suure entusiasmiga kõikvõimalike kontsertide, pidude ja muude sündmuste korraldamisega. Nende soov on olla värsked ja unikaalsed ning eristuda teistest akadeemilistest muusikakollektiividest. 2006. aastal võitis Tehnikaülikooli Akadeemiline Meeskoor populaarse telesaate "Eesti muusika karikas". Kuni 2019. aasta lõpuni olid koori dirigendid Peeter Perens (alates 2003) ja Siim Selis (alates 1992).