Peeter PerensFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
28. jaanuar 2020, 10:57

TEENETEMÄRK 2020 | Peeter Perens: tunne on elevam ja toredam kui tavaliselt

„Ma ei osanud alguses kuidagi reageerida, see on väga suur üllatus,“ ütleb koorijuht Peeter Perens, keda president autasustab Valgetähe IV klassi teenetemärgiga.

Perens ütleb, et mõned sõbrad on jõudnud teda ka juba õnnitleda. „Praegu teen oma igapäevaseid toimetusi, kuid loomulikult on natuke elevam ja toredam tunne kui tavaliselt. Julgen arvata, et see tunnustus on seotud möödunud laulupeo peadirigendi kohustuste täitmisega.“

„Sain sellest kümme minutit tagasi teada, et olen sellise au osaliseks saanud,“ tõdeb koorijuht, et kuna uudis on tema jaoks veel väga värske, ei ole ta veel jõudnud mõelda, kuhu autasu pärast kättesaamist paneb.

Peeter Perens oli mullu suvel toimunud XXVII üldlaulupeo kunstiline juht. Ta on lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia koorijuhtimise erialal professor Kuno Arengu klassis 1995. aastal, ning ooperilaulu erialal professor Virgilijus Noreika klassis 2002. aastal.

Perens on tootanud Tallinna Tehnikaülikooli Kammerkoori dirigendina ja Tehnikaülikooli Akadeemilise Meeskoori peadirigendina. Samuti juhatab ta Eesti Panga Kammerkoori.

10 aastat on Perens töötanud Otsa-koolis koorijuhtimise õpetajana ja olnud ka koorijuhtimise osakonna juhataja. Aastate jooksul on ta seotud olnud mitmete kooridega. 

Ka laulupidudel on ta korduvalt olnud nii sega-, mees- kui ka noormeeste kooride liigijuht.