Merilin TaimreFoto: Robin Roots
Inimesed
26. jaanuar 2020, 16:12

Paljas Porgand erakordselt avameelses blogipostituses: miks ma „paks“ olen?

Blogija Paljas Porgand ehk Merilin Taimre avaldas ülimalt avameelse ja ausa blogipostituse oma kehakaalu teemal. Naine paljastab postituses, et on pärast bikiinifitnessiga lõpparve tegemist juurde võtnud 20 kilogrammi ja saanud sel teemal väga palju inetuid kommentaare.

Blogija kirjutab, et sai kord Instagramis oma trennivideo peale kommentaari, kus üks õelutseja küsis, et kui naine kogu aeg trenni teeb, siis kuidas tal ikka selline kõht ees on. „Ma lugesin kommentaari läbi ja ülejäänud õhtu möödus mul nutusena, tatistades salvrätte täis. Miks ma nii nõrk järsku olin? Veel enam – miks just see kommentaar mulle hinge läks, kui ma olen saanud 100 korda julmema kriitika osaliseks? Miks see muutis mind end haletsevaks ja oma keha vihkavaks?“ küsib ta postituses.

Merilin on varemgi rääkinud, et on pea terve elu oma kehaga võidelnud ja 16aastaselt viis see ta lausa toitumishäireni, mille ta enese arvates kuus aastat hiljem seljatas. „Mu toitumishäire võttis aga uue vormi – makrode ülitäpne jälgimine, et kontrollida oma keha, mida ma ei armastanud.“ Blogija kirjeldab, et pole kunagi tellinud pitsat, pastat või ostnud magusat, on toitunud tervislikult ja neli-viis korda nädalas trennis käinud, ei suitseta ja tarbib väga harva alkoholi, kuid ometi saab halvustavaid kommentaare, mis ütlevad: „paks porgand“ ja „ma ei usu, et ta trennigi teeb, vaadates ta keha“.

2016. aastal proovis Merilin bikiinifitnessi ja on enda sõnul pärast sellega lõpetamist juurde võtnud pea 20 kilogrammi. Olgugi, et ta toitus ka edaspidi tervislikult, hakkasid kilod kogunema. Naine võttis ühendust personaaltreeneritega, lasi omale koostada toitumis- ja treeningkavasid, kuid neist polnud kasu. „Ma ise pole end kunagi paksuks pidanud,“ kirjutab ta ja lisab, et talle ei ole geneetiliselt antud siredaid sääri, kiitsakaid käsivarsi ja lamedat kõhtu. „Minu keha armastab talletada rasva just kätele ja jalgadele.“

„Muutused leiavad aset siis, kui sa aktsepteerid praegust olukorda. Läbi vihkamise ei sünni kunagi midagi head. Armastage, armastage, armastage… iseennast, teisi ja kõike, mida te teete,“ süstib ta kõigisse positiivsust.

Täispikka postitust Merilini teekonnast oma kehaga rahu sõlmimisel loe tema blogist.