Neljakordne maailmameister austrite avamises Anti Lepik tagas endale taas edasipääsu maaimameistrivõistlustele Iirimaal. Foto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
27. jaanuar 2020, 18:34

Taaskord austrite avamises Euroopa meistriks tulnud Anti Lepik: „Iga võistlus on raske, aga see oli kõige raskem läbi aegade.“ (4)

Nädalavahetusel Rootsis Trollhättanis toimunud austrite avamise Euroopa meistrivõistlused võitis Tallinki peakokk Anti Lepik. „Iga võistlus on raske, aga see oli kõige raskem võistlus läbi aegade,“ sõnas ta, kes lunastas neljakordne maailmameister austrite avamises endale taas edasipääsu septembris Iirimaal toimuvatele maailmameistrivõistlustele.

„Võistlus oli tõesti väga raske, nii kiiret võistlust pole varem olnud. Aga õnneks suutsin säilitada külma närvi ja end õigel hetkel kokku võtta,“ kinnitab neljakordne maailmameister, et Trollhättanis oli tema elu kõige raskem võistlus. Euroopa meistrivõistlustel osales 24 austriavajat, neist kaheksa pääses poolfinaali ja neli finaali. Antil tuli viimse hetkeni rebida kahe Iirimaa ja ühe Suurbritannia võistlejaga. 

„Olin kindel, et iirlane Stephen Nolan võidab, aga finaalis õnnestus mul saavutada parem kiiruse, kvaliteedi ja presentatsiooni suhe,“ teab Anti, mis ime läbi õnnestus tal kehtivat maailmameistrit nelja sekundiga lüüa. Eestlasi esindasid Euroopa meistrivõistlustel veel Alex-Ander Lepik ja Ivo Valter, kes mullu novembris saavutasid  Eesti meistrivõistlustel vastavalt teise ja kolmanda koha. Rootsis kuulus Alex-Anderile 9. ja Ivole 24. koht.

"See on Alexi jaoks ülitugev tulemus! Nii raskes konkurentsis ja nii vähese kogemuse juures kümne parema hulka jõuda. Ta pole kunagi nii suurtel võistlustel nii ette jõudnud!" ei hoia isa oma emotsioone vaka all. "Ivo sai meeletu kogemuse ja elamuse," lisab ta.

Mai algul plaanivad nii Anti kui ka Alex-Ander Lepik osaleda Põhjamaade meistrivõistlustel Rootsis Grebbestadis ning kindlasti läheb Alex-Ander isale pöialt hoidma ka septembris maailmameistrivõistlustele Iirimaale. 

"See on Alexi jaoks ülitugev tulemus!" rõõmustab Anti Lepik, et poeg niivõrd tugevas konkurentsis kümne parema hulka jõudis. Foto: Erakogu