Inimesed
2. veebruar 2020, 06:00

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Synne Valtri: mõni tuntud artist on minu kohta öelnud üsna kehvasti, aga olen selle õnneks unustanud (26)

Veetsime hilise hommikupooliku lauljatar Synne Valtriga restoranis Lascaux, mis asub vaid lühikese jalutuskäigu kaugusel Tallinna vanalinnast ja kiviviske kaugusel A reisiterminalist. 

Sünne Valtri on sündinud 1982. aastal Keilas, kus ta elab siiani. Dokumentide järgi on tema sünnipäev küll 26. juuli, kuid tegelikult sündis ta 25. juulil. "Kuna ilmale tulles lõi kell täpselt südaööd ehk 00:00, tekkis arstidel kerge dilemma sünnikuupäeva kinnitamisega," naerab naine. "Ema pidi lihtsalt otsustama kumb kuupäev sünnitunnistusele kanda." 

Täna kasutab laulja ja laulukirjutaja esinejanime Synne Valtri

Aastatel 2009–2013 esines ta koos Horre Zeigeri Big Bandiga ja 2009–2012 ansambliga Toomapojad. Aastatel 2013–2018 kuulus ta eriti just Lõuna-Eestis laineid löönud ansamblisse Patune Pool, kuni 8. augustil 2018 teatas ansambel oma tegevuse lõpetamisest. "Kui oleksin samas tempos jätkanud, siis oleks mind tabanud totaalne läbipõlemine," tunnistab lauljatar. "Ma ei saanud enam aru, kas on öö või päev või mis nädalapäev parasjagu jookseb."

Kuldne Plaat 2017 - Sünne Valtri; Edvin Petrov - Patune Pool Foto: Robin Roots

Mõnigi tuntud artist on Patuse Poole peale nina krimpsutanud

Kuigi Patune Pool oli Eesti rahva absoluutne lemmik, siis muusikakriitikutelt ja teistelt tippartistidelt bänd tunnustust ei leidnud. "Öeldi, et Patune Pool on süldibänd ja et ega me kõrtsidest ja pubidest kaugemale ei jõua," räägib naine. "Mõni tuntud artistki on minu kohta üsna kehvasti öelnud, aga täna saan nende samade kritiseerijatega suurepäraselt läbi. Olen solvamised unustanud. Elu on teinud omad korrektuurid ja olen selle üle väga uhke. Olen suutnud end tõestada ka tippude seas. Eks sellest annab tunnistust ka juba teistkordne osalemine "Eesti laulul". 

Mõni aeg pärast otsust Patuse Poolega lõpparve teha, alustas Valtri soolokarjääri. 1. detsembril 2018 avaldas ta oma esimese soolosingli "I'll Do It My Way", millega osales ühtlasi Eesti Laul 2019 konkursil, kus saavutas 11. koha. Patune Pool andis oma viimase kontserdi 31. detsembril 2018 ja lõpetas tegevuse 1. jaanuaril 2019. Lauljatari esinejanimeks sai Synne Valtri. Uue koosseisu nimeks SVB ehk Synne Valtri Band.

"Meie uuel bändil läheb täna üsna hästi, aga järelduste tegemiseks on veel liialt vara," arvab Synne. "Patusel Poolel toimus läbimurre alles kaheksandal eksisteerimise kuul ja sedagi vaid Lõuna-Eestis. Üle Eesti tuntust hakkasime nautima vast teisel ja kolmandal tegevusaastal. Küll saame ka uuele bändile tuule tiibadesse, varuge kannatust." 

Mõni aeg tagasi üllatas Synne fänne totaalse muutumisega

"Üleliigsed kilod ei kadunud mul sugugi trenni tehes," tunnistab naine. "Olgem ausad, kaalulangus hakkab tegelikult pihta tervislikust toitumisest. Burgerid ja saiakesed on minu jaoks minevik. Täna on suurteks lemmikuteks hoopis puu- ja köögiviljad, eriti avokaadod."

"Kaalulangetus algas tänu ausale sõbrannale, kes näitas mulle üht pilti, kus olin oma sünnipäeval esinemas. Ja see vaatepilt polnud kena. Ma ei tahtnud selline olla. Tahan välja näha selline, kui olin esimest korda kohtudes oma abikaasaga. Siit on juba 20 aastat. Tahan kaasaga teist samapalju kindlasti veel koos olla ja hea välja näha, et ta minust ära ei väsiks." 

Synne Valtri identiteeti kasutati kurjasti ära sotsiaalmeedias 

Hiljuti kasutati Synne Valtri identiteeti kurjasti ära sotsiaalmeedias - teemaks just nimelt kaalulangetus

Internetis levib reklaam, kus kasutatakse lauljatari pilte selleks, et promoda kaalulangetuseks mõeldud preparaate. Synne sõnul pole temal antud firmaga mitte mingit pistmist.

Rääkisime Synnega ka tema isiklkust elust, mööda- ja vastukäimistest karjääris, osalemisest "Eesti laulul" ja paljust muust põnevast.

Pikemat intervjuud Synnega loe Õhtulehest juba uuel nädalal. 

"Hommmikusöök staariga" restoranis Lascaux aadressil Kai 1; Tallinn Foto: Erki Pärnaku

Hubane ja väga omapärase sisekujundusega restoran oli sobiv koht, kus Synnega hommikupoolikul kohtuda.

Aga restoran sobib ka tervislikeks lõunateks, romantilisteks õhtusöökideks ja  oluliste tähtpäevade tähistamiseks. Restorani menüü keskendub eelkõige liharoogadele - aegumatud klassikud ja üllatavad uustulnukad miksituna peakoka loominguga. Paljud restorani road valmivad hõõguvatel sütel. "Just söed lisavad roogadele erilist maitset ja väärtust," kinnitab meile restorani tutvustanud Alari Suurmets.

"Hommmikusöök staariga" restoranis Lascaux Foto: Erki Pärnaku

"Meie kokad käsitlevad tooraineid ülima austuse ja professionaalsusega, säilitamaks tooraine parimad maitseomadused ja võimendamaks neid," lisab ta. "Eelkõige iseloomustavad meie hõrke roogi puhtad, värsked ja kodumaised toorained. Erilisi maitseelamusi pakuvad eelkõige liharoad."

Eriline on ka restorani Lascaux atmosfäär ning samuti avar ja hubane väliterrass suvehooajal, kus elaval tulel valmivad maitseküllased grillroad. Loomulikult on restoranis ka parimad päevapakkumised ja eripakkumised gruppidele. Meeskonda kuuluvad parimad lihameistrid ja tippkokad, kes loovad taldrikule suussulavaid maitseelamusi maailma eri paikadest. 

"Hommmikusöök staariga" restoranis Lascaux aadressil Kai 1; Tallinn - Anu Saagim; Sünne Valtri artistinimega Synne Valtri Foto: Erki Pärnaku

Restorani kaunilt kujundatud saal võimaldab korraldada erinevaid üritusi pakkudes terviklikku peokorraldusteenust. Ürituste korraldaja Alari aitab leida ka säravamaid artistid, üllatusesinejad ja hinnatud õhtujuhid. Ka heli ja valgustehnika pärast ei pea klient muretsema. 

Vaata videot!