Video: Märt Niidassoo, Tatjana Iljina, Martin Ahven
Saund
25. jaanuar 2020, 00:01

Õhtuleht on tänavu „Eesti laulu“ ametlik meediapartner ning toob iga päev teieni üht poolfinalisti tutvustava loo ja tema laulu sõnumi kehakeeles.

KEHAKEELEVIDEO | „Eesti laul“ | Merilin Mälk: lapsena arvasin, et ei oskagi laulda (1)

„Minu meelest oli superstaarisaate trall niivõrd äge, et tahtsin midagi taolist uuesti kogeda,“ põhjendab menukast telesaatest tuule tiibadesse saanud Merilin Mälk, miks ta end ka „Eesti laulu“ konkursil proovile pani. „Inimesed tulid ja ütlesid, et teeme ära, ning pääsesime kohe ka poolfinaali,“ rõõmustab laulja.

Miks otsustasid „Eesti laulul“ osaleda?

Väga lihtne – „Eesti laul“ on väga hea platvorm, kust midagi alustada või jätkata. Minu meelest oli superstaarisaate trall niivõrd äge, et tahtsin midagi taolist uuesti kogeda. Mõttes mõlkus, et tahan minna, sest mäletan, et pärast „Eesti otsib superstaari“ tahtsid kõik kohe proovida, aga mul ei olnud tunnet, et oleksin valmis.

Eelmisel aastal langes kõik nii hästi kokku, et ma ei pidanud isegi kellelegi ütlema, et tahan osaleda. Inimesed tulid ise minu juurde ja ütlesid, et teeme ära ning pääsesime kohe ka poolfinaali.

Millal sa üldse muusikaga tegelema hakkasid?

See ei olnud väga ammu, umbes neli aastat tagasi. Lapsena ma muusikaga ei tegelenud, mäletan isegi perioodi, kui ma arvasin, et ei oskagi laulda. Kuna ma ei olnud nii hea kui minu iidolid, tekitas see tunde, miks ma üldse pingutan. Kuid siis sai minu prioriteediks laulukonkurssidel käimine ja sain esimese korraga juba neljanda koha, mis tekitas tohutu motivatsiooni. Siis tuli juba superstaarisaade ja keegi ei pidanud mind utsitama, et ma sinna läheks – mul polnud midagi kaotada.

Millest sinu laul räägib?

On üks kutt, kes mulle väga-väga meeldib ja mina meeldin talle ka. Nüüd on asjad edasi arenenud, kuid olen eelmisest suhtest haiget saanud ja tahan kulgeda aegluubis, et kõik läheks nii, nagu ma soovin. Laulu kirjutasin koos Jana Hallase ja paari Soome produtsendiga.

Mis eristab sind teistest „Eesti laulu“ poolfinalistidest?

Minu meelest on sel aastal väga erinevad võistluslood. On Viinerid, Ziggy Wild jne. Minul on popikas lugu, mis on hästi meeldejääv ja lõbus.

Mis laval toimub?

Lavasõu tuleb, aga seda näeb poolfinaalis! Võin öelda, et ma olen laval üksi, aga on mõningad detailid, mis mind aitavad. Loodan, et ma kontsadega ei kuku. Mulle ei meeldi üldse kontsadega esineda, tossudega suudan ringi kapata, aga kontsadega mitte.

Miks sa kontsadega esinema pead?

Et ma pikem välja näeksin. (Naerab.)

Kas oled juba arvestanud, et võid oma looga Eurovisionile minna?

Olen. Kui tõesti peaks selline asi juhtuma, siis olen selleks valmis. „Eesti laulu“ mõte ongi ju kedagi Eurovisionile saata.

Mis arvad, mis toob Eurovisionil võidu?

Siirus – lugu peab olema siiras ja seal peab olema taga mõte ja emotsioon. Kindlasti loeb ka see, mis laval toimub. Me pole tänavusi võistluslugusid veel live’is kuulnud, nii et mina ei julge veel üldse pakkuda, kes mis koha saab.

Sellel aastal andis Õhtuleht kõigile „Eesti laulu“ 24 poolfinalistile ülesande esitada oma võistluslugu kehakeeles. Vaata kehakeelevideot!