Jana Haas (vasakul) ja Svetlana GitermannFoto: Angel Models Agency
Inimesed
23. jaanuar 2020, 10:53

FOTOD | Tallinlanna pärjati universumi kauneima vanaema tiitliga! (29)

Bulgaarias peeti rahvusvahelist iluduskonkurssi Grandma Universe/Classic Universe 2020 ja Eesti esindajad naasid sealt kahe auhinnaga. Svetlana Gitermann pärjati Grandma kategoorias peatiitliga, Jana Haas aga Classic kategoorias Euroopa Liidu kauneima naise tiitliga vanuses 45+. 

Svetlana Gitermanni (48) sõnul oli võit tema jaoks suur üllatus. "Kindlasti sõidab iga naine iluduskonkursile plaaniga võita. Enne konkurssi läks mul hääl ära, kuid talendivoorus oli mul muusikaline etteaste," ütleb Svetlana saadetud pressiteate vahendusel.

"Teised osalejad olid ka väga ilusad ja andekad. Kui finaal algas, vaatas mu lapselaps otse-eetrit ja kui kõik osalejad lavale tulid, ütles ta minu tütrele: "Nüüd on kindel, et minu vanaema võidab!" ja jäi kohe magama. Tütar andis tema sõnad mulle kohe edasi ja see andis mulle eneseusku. Rahunesin kohe ja andsin endast parima," sõnab Svetlana. 

"Soovingi oma võidu pühendada oma lapselapsele ja perele, kes minusse uskusid ja mind toetasid. Kindlasti poleks mul sellist võimalust olnud, kui ma oleks osalenud Angel Models Agency korraldatud konkursil, kus pälvisin Eesti kauneima vanaema tiitli."

Jana Haas (50) lisab, et konkurss oli suur moe- ja ilupidu. Osalejad külastasid lisaks Sofia linnale ka Plovdivi, kus neid ootas Bulgaaria rahvusprogramm. Konkursil esitlesid osalejad stiliseeritud rahvuskostüüme, näitasid oma talenti ning särasid peokleitides. 

Missis Europa 2019, Ljudmila Karpikova ütleb, et tal on väga hea meel, et Eesti on iluduskonkurssidel saanud järjest kaks suurt võitu. "Meie jaoks on suur au kodumaal mainekaid iluduskonkursse korraldada. Sügisel toimub Tallinnas konkurss, kus valitakse Euroopa kauneim naine. Nüüd saime võimaluse korraldada ka järgmine Grandma Universe/Classic Universe konkurss, mis toimub Tallinnas 2021. aasta aprillis," ütleb Karpikova. 

"Meie eesmärk on pöörata ühiskonna tähelepanu tõsisematele probleemidele, nagu lähisuhtevägivald, kliimaprobleemid ja maailma reostamine. Ilusad ja edukad naised on pildil, ning soovime seda võimalust kasutada sõnumite edastamiseks. Kevadel on plaanis meie iluduskuningannadega teha mitmeid aktsioone ja üritusi, seega saab meid varsti näha ka ilma glamuurse meigi ja kroonideta."

Grandma Universe 2020 tiitliga pärjatud Svetlanal on kolmeaastane lapselaps, Mrs. Classic European Union 2020 tiitliga pärjatud Jana on aga viie lapse ema. 

Suured õnnesoovid ka Õhtulehe poolt!