Arvo Kassin Foto: Youtube / Arvo Kassin
Tele
23. jaanuar 2020, 10:59

Eesti vanim juutuuber! 76aastane kokandushuviline Arvo kurdab: maapoodides on toiduvalik väga vilets! (24)

Teadaolevalt vanim Eesti juutuuber on 76aastane kokandushuviline Arvo Kassin. Erialalt on Arvo ehitaja ning toidutegemisest ei teadnud ta kuigi palju. Nüüdseks on temast saanud Youtube´i sensatsioon, kelle tegemistel hoiab silma peal 11 470 tellijat!

Populaarsemates videotes vaaritab Arvo näiteks soolapeki-munakastet, hapendab kapsaid ja voolib frikadelle. Eriti menukas on koduse õuna-purukoogi küpsetamine. "Maapoodides on toiduvalik väga vilets. Kulinaartoodetest ja pagaritoodetest üldse midagi ei olnud. Kui käisid kuskil restoranis, said nii maitsvat toitu, ja miks ma peaksin siis poest ostma saia, mis on säilitusaineid täis," rääkis Arvo saates "Ringvaade".

"Ma võin seda uurida internetist, Youtube´ist ja igasugustest kokandusgruppidest – saan retsepte ja nõuandeid, kuidas teha tõelist toitu, mis maitseb ligilähedaselt restoranitoidule. Ise ma toitun nendest värvidest, mis pannile lähevad, serveerin ise – ma saan kõhu juba sellest täis! Söön kõigepealt silmade ja ninaga. See panebki mind toitu tegema," sõnas juutuuber. 

 

Arvol on kombeks vaadata enne oma videoga alustamist inspiratsiooni saamiseks Youtube'ist teiste tehtud klippe. Kokandushuvilise mehe videote vaatajaskonda kuuluvad ka välismaalased: Inglismaalt, Ameerikast, Prantsusmaalt, Rootsist ja Kanadast. 

"Nüüd ma tõmbasin arvutisse programmi ja teen esimesi samme, kuidas videoid töödelda, aga sellega läheb veel aega," selgitas ta ning lisas, et programmiga saab ta paremate videote tegemiseks ning vaatajate rõõmustamiseks lisada näiteks taustamuusikat ja subtiitreid.

"Kui mul oleks ingliskeelsed subtiitrid, siis oleks mul vaatajaid juures," rääkis Arvo, kellele enda sõnutsi piisab ka praegustest vaatajatest.

Täispikka intervjuud saad vaadata siin: