Jessica Simpson 2015. aastal. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
23. jaanuar 2020, 09:15

Jessica Simpson tunnistab alkoholi- ja narkosõltuvust (1)

USA laulja, näitleja ja moelooja Jessica Simpson paljastab oma memuaarides, et oleks võinud alkoholi- ja narkosõltuvusse surra. Ta usub, et meelemürgisõltuvus sai alguse lapsepõlves üle elatud seksuaalsest kuritarvitamisest.

"Ma tapsin end joomise ja tablettidega," ütleb mullu kolmanda lapse saanud Simpson (39) ajakirja People avaldatud katkendis.  Tegu pole noorpõlveprobleemiga: kõnealune episood on pärit 2017. aasta lõpust. "Olin peaaegu põhjas," kirjutab Jessica, kes tol hetkel langetas otsuse ravile minna. "Mahajätmine oli see kõige lihtsam osa. Olin pudeli peale tige. Tige, et ta oli mul lasknud olla täiesti rahulolev ja tuim."

Napsiga hakkas Jessica närve rahustama ajajärgul, mil tema kaaslaseks oli laulja John Mayer. Noorel naisel oli seljataga purunenud abielu. Johniga klappis voodis võrratult, kuid Jessica tundis end tema kõrval intellektuaalselt alaväärsena. "Muretsesin pidevalt, et ma pole tema jaoks piisavalt tark."

Simpson usub, et tema sõltuvuse juured on lapsepõlvetraumas: tüdrukut hakati kuuendast eluaastast seksuaalselt ära kasutama. Tegu oli peretuttavate tütrega, kes temaga voodit jagas. "Asi algas mu selja kõditamisest, aga läks ääretult ebamugavate asjadeni. See tüdruk kuritarvitas mind perekondlikel külaskäikudel kuus aastat."

Jessica tundis miskipärast, et on ise midagi valesti teinud. Kui ta kuritarvitamisest oma vanematele Joele ja Tinale rääkis, andis ema isale kõrvakiilu ja karjatas: "Ma ütlesin sulle, et midagi on teoksil!"

 
 
 
View this post on Instagram

Birdie, family, weight gain, weight loss, boobs, and no make up #2019 🎉

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson) on

Seejärel ei ööbinud tüdruk enam kunagi nende pool. "Kuid minu sõnadest ei rääkinud me enam iial."

Popkarjääri edenedes tundis Jessica ärevust ja põdes oma kehakaalu pärast. 17. sünnipäeval sõitis ta New Yorki plaadibossidega kohtuma. Columbia Recordsis laulis ta kuulsale Tommy Mottolale spirituaali "Amazing Grace". "Ta tahtis minuga lepingu sõlmida. Ja siis ta ütles: "Sa pead 15 naela [u 7 kilo] alla võtma." Jessica ei kaalunud toona 55 kilogi. "Hakkasin kohe äärmiselt ranget dieeti pidama ja salendavaid tablette võtma. See jätkus järgmised 20 aastat."