Foto on illustreerivFoto: Pexels.com
Maailm
22. jaanuar 2020, 13:00

TRAAGILINE LUGU: surrogaatema suri teisele abielupaarile last sünnitades (9)

Michelle Reaves oli imekaunis kahe lapse ema, kes tahtis aidata teisel abielupaaril jõuda oma suurima unelma täitumiseni. Kuid surrogaatemana tegutsenud californialanna suri eelmisel nädalal teise pere last ilmale tuues.

Kolme- ja seitsmeaastase lapse ema Michelle (36) oli sünnitanud võõrale abielupaarile juba ühe beebi, kirjutab People. Teine surrogaatemadus sama pere õnne nimel kulges ajakirja teatel algul kenasti, kuid mõne kuu möödudes osutus Michelle riskirasedaks. "Öeldi, et ta peab olema voodirežiimil ja nii edasi. Nii et oli karta, et rasedus ei pruugi sama sujuvalt minna [kui eelmine]," rääkis Michelle'i abikaasa Chrisi vend Jeff Romero ajakirjale. Traagilist lugu vahendas ka Briti leht Daily Mail.

"Michelle tahtis alati inimesi aidata. Ta tahtis teha midagi, millest oleks teistele kasu, ta tundis, et see [surrogaatemadus] on tema võimalus aidata," seletas Jeff People'i intervjuus.

Michelle tundis end raseduse lõpuni hästi, kuid haiglas tekkisid tüsistused ning arstid pidid naisele erakorralise keisrilõike tegema. Beebi jäi ellu, kuid Michelle kaotas nii palju verd, et tema elu ei õnnestunud päästa. Mehevenna kirjelduse järgi oli ilmselt tegu platsenta irdumisega, mille puhul lootevesi võib sattuda naise vereringesse, seletab People. 

Arstid elustasid Michelle'i lõikuslaual mitu korda ning vahepeal paistis, et ta jääb ellu. Kuid paari tunni pärast seiskus surrogaatema süda ning teda ei suudetud enam elustada.

Romero sõnul on pere šokis. Chris jäi abikaasata, kaks väikest last emata. Michelle oli plaaninud pärast sünnitust sõita perega Hawaiile. "Ta polnud seal kunagi käinud ja unistas sellest reisist juba ammu," nendib Jeff. 

Michelle'i matusekulude katmiseks ja pere muudeks kuludeks on avatud ühisrahastusplatvormil GoFundMe lehekülg.