Aadu MustFoto: Teet Malsroos
Poliitika
21. jaanuar 2020, 20:19

Aadu Must: Jaan Toots ei ole hea poliitik, tal on poliitikas veel väga pikalt koolis käia (37)

Keskerakonna Tartu piirkonna endine esimees Aadu Must ütles partei kukkumist linnas opositsiooni kommenteerides, et Jaan Toots ei ole hea poliitik, vahendab ERR-i uudisteportaal

"Mulle meeldib Jaan Toots väga. Nii mõneski ametis, kujutan ette, et ta võiks olla ühes, teises, kolmandas ametis hea, aga poliitikas ta nii hea ei ole ja mitmetest asjadest arusaamisega on tal ka raskusi," rääkis Must "Ringvaates".

Must kui eelmine Keskerakonna Tartu piirkonna juhatuse esimees tuletas meelde, et piirkonnajuht peaks tahtma omavalitsuses saama kõrgeima võimaliku ametikoha, et seal reaalselt kaasa rääkida. Toots aga seda ei soovinud, samuti ei olnud tal Musta sõnul pakkuda kedagi erakonnast välja heidetud Monica Ranna asemele abilinnapea kohale.

"Nii poliitikas ei käi. Igas asjas oma on käsitööoskused: on lasteaed, algkool, siis põhikool, virtuoosne on siis, kui on juba kõrgharidus selles valdkonnas. Jaan Tootsil on kõrgharidus, aga poliitikas on veel väga pikalt koolis käia," lisas ta.

Esmaspäeva õhtul koos olnud Tartu reformierakondlased otsustasid alustada sotsiaaldemokraatidega kõnelusi uue võimuliidu moodustamiseks, heites pikalt omavahel jagelenud senised koalitsioonipartnerid keskerakondlased üle parda.