Taika WaititiFoto: AFP/Scanpix
Film
21. jaanuar 2020, 15:35

Hitleri-komöödia režissöör hakkab uut „Tähesõdade“ filmi lavastama?

Hitleri-teemalise komöödiaga „Jänespüks Jojo“ parima filmi Oscarit püüdlev režissöör Taika Waititi on Hollywood Reporteri andmeil saanud kutse ühineda „Tähesõdade“ saaga tegijaskonnaga.

USA väljaande allikate kinnitusel on Lucasfilm teinud uusmeremaalasele ettepaneku kosmosesaagaga ühineda. Pole veel teada, kas Waititi hakkab välja töötama omaenda „Tähesõdade“ projekti või liitub mõnega, mis on Marveli stuudio presidendi Kevin Feige käe all juba välja töötamisel.

Feigega teeb Waititi koostööd juba neljanda „Thori“ filmi kallal, mille pealkiri on „Thor: Love and Thunder“. Uusmeremaa režissöör on varem lavastanud filmi „Thor: Ragnarök“.

Teada on seegi, et „Tähesõdadega“ seob Waititit selle sõsarsari „The Mandalorian“. Waititi on lavastanud Disney + eetris jooksva sarja kaheksanda ja viimase osa.

2017. aastal hõigati välja, et „Viimaste jedide“ režissöör Rian Johnson asub väntama uut „Tähesõdade“ triloogiat, kuid sellest pole enam juttu olnud. Võimalik, et sellest koostööst ei tulegi midagi ning Lucasfilmi soosik on nüüd Waititi. Ka „Troonide mängu“ stsenaristid David Benioff and DB Weiss taandusid mullu nende kahe jaoks planeeritud „Tähesõdade“ triloogiast.