Prints Harry ja ameeriklanna Meghan Markle oma pulmapäeval 19. mail 2018.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
21. jaanuar 2020, 15:11

Soome õukonnaekspert: Harry on juba ammu „kuldsest puurist“ välja kibelenud (13)

Brittide silmis on hertsoginna Meghan naine, kes veenis prints Harryt oma kodumaad ja kuninglikke kohustusi hülgama. Kuid asi ei pruugi üldse nii olla.

Soome õukonnaekspert Kaisa Haatanen toonitas Iltalehti intervjuus: hertsogipaari Kanadasse lahkumise tegelikku põhjust ei pruugi me teada. Usutakse, et põhjuseks on Briti tabloidmeedia õelus ema poolt afroameerika verd Meghani vastu. Sahistatakse ka prints Harry tülist vanema venna Williamiga. Ent ajakirjandus viitab vaid anonüümsetele õukonnaallikatele – kui need üldse olemas on, võivad neil isikutel olla oma varjatud plaanid. Mängus on ilmselt ka raha, märgib Haatanen. „Ei teata, kas nad räägivad tõtt või seda, mida neilt oodatakse.“

Koos Sanna-Mari Hoviga Euroopa kuninglikest peredest raamatu „Monarkian muruset“ (2018) kirjutanud Hovi usub, et Harry leidis viimaks võimaluse kuldsest puurist põgeneda. See otsus paistab olevat küpsenud temas aastaid. Haatanen tuletab meelde, et 2017. aasta juulis antud Newsweeki intervjuus arutles Harry: „Kas kuninglikus peres on üldse kedagi, kes tahaks olla kuningas või kuninganna? Ma ei usu, kuid me peame oma kohustusi täitma, kuni selleks on vajadus.“

Meghan on iseseisev ja töökas naine

Nüüd, kui Harryst on saanud isa, tahab ta Archiele ilmselt võimalikult normaalset lapsepõlve tagada. Väljaspool kuningakoda on selleks palju rohkem võimalusi. Harry oli 12aastane, kui tema ema Diana hukkus Pariisis paparatsode eest põgenevas limusiinis. Kuid Diana oli aastaid hoolt kandnud, et kuninglik elu Williamit ja Harryt ei muserdaks ning et nad saaksid harilike laste kombel lõbutseda. Seda tegi ta ka pärast enda ja prints Charlesi abielu purunemist. "Diana näitas oma lastele, kuidas on võimalik võimalikult normaalset lapsepõlve elada. Seda soovib Harry kahtlemata ka oma lapsele ja perele."

"Harry mäletab oma lapsepõlvest, et võimalik on elada ka väljaspool seda kuldset puuri – ja Meghan on selleks otsuseks sobilik abikaasa. Ta on iseseisev, küps neljakümnendale eluaastale lähenev naine, kes on end seni tööga elatanud. Ta pole mingit tuhandendat põlve markiisitütar."