Marie Fredriksson 2011. aastal. Foto: Walter Bieri
Inimesed
21. jaanuar 2020, 10:25

Rootsi tippartistid andsid Roxette’i lauljanna mälestuseks liigutava kontserdi (1)

Eile mälestati Göteborgi Stora Teaternis Roxette'i lauljannat Marie Fredrikssoni, kes suri 9. detsembril 61 aasta vanuses pärast pikka võitlust ajuvähiga.

Iltalehti teatel korraldati Marie mälestuseks kontsert, kus esinesid Rootsi tippartistid eesotsas Roxette'i teise käilakuju Per Gessle ning Eva Dahlgreniga. Soome lehe teatel oli Fredrikssoni mälestuskontsert liigutav - näiteks kandis Fredriksoni kauane sõbratar Dahlgren ette Marie loodud laulu "Sparvöga", mis pani publiku pisaraid neelama. Eva rääkis, et nende sõprus sai alguse juba 1980. aastatel ning neil oli kombeks iga aasta jõuluajal Stockholmi kaubamajas HK kohtuda ja lõunal käia.

Anna-Lie Rydé omalt poolt meenutas laval, kuidas oli kohtunud Mariega 1988. aastal WC-järjekorras. Roxette oli toona rahvusvahelise läbimurde künnisel. Fredriksson olnud elevil, et temal ja Peril ilmub peatselt uus singel "Dressed for Success". Palast sai Roxette'i suur hitt.

Roxette'i teine osapool Gessle kandis ette palad "It Must Have Been Love" ja "The Look", mis omal ajal jõudsid USA edetabeli tippu. The Soundsi lauljanna Maja Ivarsson rääkis, et Marie on alati olnud tema suur eeskuju. "Marie sai hakkama sellega, mille poole meie alles püüdleme," ütles Maja, kes esitas galal Roxette'i hiti "Sleeping In My Car". "Ta vallutas Ühendriigid."