Sünne ValtriFoto: Martin Ahven
Inimesed
21. jaanuar 2020, 20:14

Lisatud Sünne Valtri kommentaar!

Petuskeemi järjekordne ohver Sünne Valtri: mina oma kaalulangetuse käigus ühtegi sellist ainet tarbinud ei ole (24)

Sünne Valtri on järjekordne lauljatar, kes on sattunud alatu petuskeemi keskmesse – tema nime, nägu ja keha kasutatakse toote reklaamimiseks, millest ta pole ise varem kuulnudki.

"Head Sõbrad. Pean vajalikuks öelda, et minu identiteeti ja nägu kasutatakse kaalulangetuspreparaatide müümiseks. Mina oma kaalulangetuse käigus ühtegi sellist ainet tarbinud ei ole ja soovitan seda ka teil mitte teha," kirjutab lauljatar sotsiaalmeediapostituses, et tal puudub antud tootega igasugune kokkupuude.

Valtri sai identiteedivarguse ohvriks langemisest teada tänu oma jälgijatele sotsiaalmeedias, kes temaga ühendust võtsid ja uurisid, kui palju ta siis neid kaalu alandavaid pille peab võtma, et kaalust alla võtta. 

“Esimene küsimus oli, kas see siis töötab ka ja kas sa siis niimooodi võtsidki kaalust alla. Ma ei saanud aru alguses, millest jutt käib, uurisin, mis toimub. Mulle saadeti väga kahtlane link, küsisin uuesti, mis seal on, sest ma ei ava võõraid linke. Siis saadeti mulle screenshot, ehk kuvatõmmis, millest ma vaatasin, et seal on mingi tekst ja minu pilt. Avasin, lugesin läbi ja avastasin, et seal pole vaid minu nägu ja nime ära kasutatud, vaid on ka pikad intervjuud, mingid teaduspõhised uuringud, aga mina ei tea asjast mitte midagi,” rääkis ta TV3 saates “Duubel”.

Muidugi olid ka kõnealused intervjuud kellegi poolt lihtsalt välja mõeldud. “Ma ei puutu absoluutselt asjasse, ma ei tea, mis tabletid seal sees on, ma ei tea mitte midagi,” sõnas ta. Valtri naljatles, et hakkas pärast reklaami nägemist mõtlema, kas peaks ka ehk neid tablette tellima, et ehk need töötavadki.

"Ma ei plaaninud üldse sellega välja tulla, sest ikka selliseid skeemitamisi on üle maailma palju. Aga mulle öeldi, et ma peaksin sellest natukene rääkima ja mulle antakse isegi riikliku taustaga inimene kõrvale, kes teab natukene seadusandlust, niiet vaatame, mis sellest asjast saab. Ma ei ole ometigi esimene ega viimane. Tuli välja, et tegelikult neid inimesi on Eestis veel," rääkis Valtri oma edasistest plaanidest seoses identiteedivargusega.

Valtri sõnul tema kaalulangus ei ole kuidagi mingisuguste imepillidega seotud, vaid tema langetas kaalu heal vanal viisil, ehk jälgis, et ta ei tarbiks rohkem kaloreid, kui kulutab ning muuhulgas jättis ta oma dieedist välja ka nisujahu ning piimatooted.

Petuskeemi ohvriks langes ka lauljatar Elina Born, kes jagas mullu Instagramis kuvatõmmist vestlusest, kus temalt uuriti, kas vastab tõele, et Elina sai saledamaks tänu spreile, mis kasutab enda reklaamis just Borni nägu.

Tollal tegi Elina politseisse ka avalduse, mille vastust pidi ta 25 päeva ootama. Samal ajal tegi ta avalduse ka tarbijakaitseametisse ja andmekaitse inspektsiooni, kuid siiani on reklaamid üleval. 

"Kõige olulisem selle asja juures on lihtsalt see, et inimesed seda ei ostaks ja ei investeeriks oma raskelt teenitud raha," sõnab Elina Õhtulehele. Tõsi ta on - mida vähem me klikime saasta, seda vähem seda ringleb.

Foto: Kuvatõmmis/Instagram/@elinaborn

Lisaks oli veebilehel holisteronline.tech avaldatud väljamõeldud intervjuu Elinaga. Naine kinnitas toona, et tegu oli pettusega. "See pole okei, et kasutatakse minu nime, nägu ja keha mingi asja reklaamiks, mida ma pole mitte kunagi kasutanud ega isegi sellest midagi kuulnud."

"Ärge langege selle reklaami ohvriks! Jumal teab, mis asi see on või mis teie tervisega teha võib. Ütlen uuesti, mina ei ole seda kasutanud, veel vähem kellelegi intervjuud andnud. Väga alatu," lisas Elina.