Laur JoametsFoto: Martin Dremljuga/Ekspress Meedia
Inimesed
20. jaanuar 2020, 17:33

Laur Joamets lajatab Tanel Padarit kritiseerinud Mart Niinestele: kui sul endal s*** olla on, siis avalikult teiste laimamine pole lahendus (24)

Eelmisel nädalal oli Rock FM-is külas muusikakriitik ja muusik Mart Niineste, kes rääkis, et kannatab depressiooni all ja ütles muu hulgas paar teravamat kommentaari Tanel Padari suunas. See vihastas välja aga Padari endise bändikaaslase Laur Joametsa, kes on sel teemal nüüd sotsiaalmeedias sõna võtnud.

Niineste rääkis raadios, et ei pea ennast suureks frontman'iks ega tunne suurt huvi esinemise vastu, kuigi tema looming on viljakam kui enamikel Eesti artistidel.

"Tanel Padar võiks oma suu küll nüüd vett täis võtta selle koha pealt. Mina tegin kolme aastaga kolm plaati, 11 muusikavideot. Tanel Padar pole mitte s****gi teinud… ta on ainult kuulus olnud,” põrutas Niineste.

Refereeritud artikli täistekst portaalis sky.ee.

Niineste sõnavõtt ärritas aga Tanel Padari kunagist bändikaaslast Laur Joametsa, kes kirjutas Facebookis muusikakriitikule vastulause.

"Hr Mart Niineste,

Teiste töökate ning edukamate muusikute mahategemine kindlasti depressioonist ülesaamisele kaasa ei aita. Kui sul endal s*** olla on, siis avalikult teiste laimamine pole lahendus.

Kirjuta muusikat ja rendi majakene kusagil ilusas Eesti maakohas, osta paar pudelit viina ja röögi enda häälepaelad välja selle majakese saunaruumis. Maailmas on palju head muusikat ja muusika kvaliteet on subjektiivne. Kui ei meeldi - vaheta plaati.

Kui sa ei tunne end “frontman'ina” mugavalt, sel juhul harjuta, et saada paremaks. Ära laima kedagi, kes lavale sündinud on.

Edaspidi soovitaks Mardil kiivrit kanda või kõvasti trenni teha ning enesekaitsekooli minna. Eelnevalt võiks muidugi viisipidamise endale selgeks teha."

Niineste ei jäänud Joametsale aga vastust võlgu.

"Laur, vaata mu seina, seal on selle repliigi taust lahti kirjutatud. Läksin veidi ülemeelikuks, kui lühidalt öelda.

Alkoholi ma ei tarvita kuusteist aastat juba, kolmest albumist kaks on kirjutatud ajal, mil ma ei ela enam ammu Tallinnas ja kirjutamisel on ka neljas, kantriplaat.
Ja peaksid teadma, et minu muusikakreedo alus on laulja-laulukirjutaja tervik. Poeet, eksju. Ehk siis muidugi ma olen Padarist selles arvestuses kõvem. Mul on, mida öelda ja plaadile panna.

Õnnetus on selles, et Padar pole kunagi olnud poeet, vaid interpreet. Ja see on teine ning minu kreedost lähtudes madalam kategooria. Eplik, vat tema on the jumal siinkohal Eesti muusikas. Ehk siis jah, ma kiusasin praegu endast nõrgemat ja see polnud minust üldse ilus.

Kuulsus ja edu? Ma ei tea, mina olen enda jaoks piisaval määrel need asjad elus poolkogemata (ja oma kirjutajabloki ajal) kätte saanud ja rohkem ei viitsi lavasid väga trampida. Mul on siin maal elades muudki teha.

Et sa vana joomasemu kaitseks džotile viskud, on sinust väga armas. Lugupidamine ilma irooniata."