EvestusFoto: Martin Ahven
Inimesed
20. jaanuar 2020, 15:05

Evestus võitles haiglas surmaga: mu peret hoiatati mitmel korral, et ma ei pruugi ellu jääda (12)

Evestus jagab sotsiaalmeedias fännidega kohutavat uudist – mees sattus vaid mõned päevad enne jõule koomaseisundisse ja viidi haiglasse, kus tal diagnoositi meningiit.

Muusik Ott Evestus kirjeldab, kuidas oli ligi 40 tundi kõrges palavikus ning lõpuks koomas ja ta viidi kiirabiga haiglasse. „Kui ma olin olnud paar päeva koomas, ühendatud hingamisaparaadi ja toitmissondiga, mulle manustati tohutult valuvaigisteid ja fentanüüli 24/7, avastasid arstid, et mul on ekstreemselt agressiivne ja väga kiirelt arenev bakteriaalne meningiit. Oli mitu korda, kui mu peret hoiatati, et ma ei pruugi ellu jääda (ja paaril korral hakkasin päriselt surema, mu süda peaaegu seiskus, aga mind suudeti päästa) või kui ma sellest kõigest elavana välja tulen, võivad haigusest ja koomast tulla tõsised kõrvalnähud nagu kurdiks, pimedaks või täielikult halvatuks jäämine. Minust oleks võinud saada täiesti teistsugune inimene, minu käitumine oleks võinud olla täiesti teistsugune, mul oleksid võinud ilmneda neuroloogilised või psühholoogilised haigused, osaline või täielik amneesia või ma oleksin võinud jääda püsiva puudega täiesti abituks.“

Praeguseks on Evestus haigusest veidi taastunud, kuigi ta tõdeb, et pikk tee on veel minna. „Olen nüüdseks paar päeva kodus olnud ja ma taastun. Ma saan juba ilma abita käia. Ma väsin endiselt kiirelt, nii et ma väldin sotsiaalmeediat ja eriti telefonikõnesid. Vahel on mul raske end väljendada – mul ei tule sõnad meelde ja ma olen väga pettunud. Kõrvalnähte on väga palju ja ma pean veidi teistmoodi elama, aga ma usun, et kõik saab korda ja olen mõne kuuga tagasi, kuigi teistsuguse vaatega elule.“

Muusik on südamest tänulik Ida-Tallinna Keskhaigla intensiivravi osakonnale, kes nii kiirelt reageerisid ja ta elu päästsid.

Irooniliselt on Evestuse uue albumi nimi „All Goes Black“ (kõik muutub mustaks – T.J.). „Nüüd ma tean täpselt, mis tunne see on,“ ütleb ta.