Danel PandreFoto: Rauno Vahtre
Saund
20. jaanuar 2020, 12:47

Danel Pandre Genka kriitikast: tagantjärele vehkimine jäägu nende südametunnistusele, kes seda teevad

Räppar Genka ehk Henry Kõrvits heitis hiljuti sotsiaalmeedias Eesti muusikaauhindade korraldajatele ette, et välja ei anta parima hiphopialbumi auhinda. Danel Pandre ütleb Raadio 2 saates "Hommik!", et probleem on kunstlikult üles keritud.

"Et see asi üles keris ja ühe mehe postitusest tehti uudistevaesel ajal show, on lahe. Sama hästi võiks keegi avastada, et on kooseluseadus ja ongi okei, kui kaks mees koos elavad," ütleb Pandre.

Daneli sõnul on kõigil Eesti artistidel võimalus muusikaauhindade ümber käivas arutlusprotsessis kaasa lüüa. "Seda on alati rõhutatud, et kõik saavad muusikatootjaid koondava Eesti Fonogrammitootjate Ühingu liikmeks astuda ja kõikvõimalikes töödes osaleda. Las selline tagantjärele vehkimine jääb pigem nende südametunnistusele, kes seda teevad."

Hämmingut avaldas ka räpipundi 5MIINUST liige Estoni Kohver, kes ei mõista, miks pole nomineeritud nende lugu "(ei ole) Aluspükse". "Selleks peaks kutsuma siia veel 160 inimest, kes oskaks vastata, miks nad ühe või teise valiku tegid. Tegemist on žürii hinnangute andmisega, seega tasub kahtluse alla panna kogu kamp, kes otsustab, mis võiks olla hea muusika ja mis mitte," põhjendab Pandre, miks suvehitt esindatud ei ole.