Jaagup TuiskFoto: Martin Ahven
Tele
19. jaanuar 2020, 12:22

VIDEO | Jaagup Tuisk võitlusest iseendaga: jumal tänatud, et mul oli muusika, kuhu kõik oma emotsioonid panna (5)

Pühapäevahommikust saadet "Hommik Anuga" külastas staarisaatest tuntuks saanud laulja Jaagup Tuisk ning eelmisel aastal "Eesti laulul" teise koha saanud Uku Suviste. 

Mõlemad osalevad ka sel aastal "Eesti laulu" konkursil. Tuisk looga "Beautiful lie" ning Suviste looga "What Love Is".

Küsimusele, kas nad kommentaare oma laulude kohta loevad, vastasid mõlemad jaatavalt. "Positiivsed tuleb panna endale motivatsiooniks ja negatiivsed kommentaarid on kõige olulisemad," selgitas Suviste, et nendes peitub väike võti, mida tasuks parandada. "Tulebki vaadata objektiivselt. Negatiivsust tuleb igalt poolt, peab võtma sellest positiivse ja olla sellest tugevam," lisas Jaagup.

Jaagupi laulu on võrreldud eelmise aasta Eurovisioni võidulooga "Arcade" ning Billie Eilishi looga "When the party's over". "Ma kirjutasin oma loo väga raskel ajal. Muusika oli minu lohtus siis. Kuulasin tohutult palju erinevat muusikat," selgitab Jaagup, et ilmselt teiste muusika on teda mõjutanud, kuid selle loo kirjutas ta just oma valust.

"Mis siin ikka elus nii rasket saab olla - armastus," vastas Jaagup küsimusele, mis valust ta räägib. "Üheltpoolt sa tead, et see on sulle mürgine, teisalt sa täiega tahad seda," kirjeldas Tuisk oma laulu. "Loo tuum on võitlus iseendaga. Sa tahad armastust väga, aga samas tead, et ei tohi." 

Tuisk tunnistab, et ilma muusikata, kuhu oma emotsioonid panna, oleks ta lihtsalt plahvatanud. "Kui ma laulan seda lugu, siis viib see mind iga kord tagasi sinna, kus ma selle kirjutasin," selgitas ta, et siiani on raske mitte mõelda armastatule.

Saatejuht Anu Välba ei jäta juhust kasutamata ning küsis, mis on selle tüdruku nimi. "Nalja teed?" puhkes Jaagup naerama. "Ma ei hakka siin." 

Vaata kogu intervjuud siit.