MUUSIKAAUHINNAGA PÄRJATUD: Aasta uus tulija 2010, ansambel Chungin & The Strap-On-Faggots. „Tollal ütlesin muusikute keskel tihti kõigepealt, et mängin punkbändis. Ja kui mind vaadati nagu lollakat, lisasin bändi nime ning lasin kiitusel kõrvu paitada,“ meenutab bändi liige Mart Niineste (pildil paremalt teine).Foto: TEET MALSROOS
Saund
18. jaanuar 2020, 11:40

Kuldsest Plaadist Eesti Muusikaauhindadeni ehk Kuidas punk sai parketikõlblikuks

EESTI MUUSIKAAUHINNAD: kuidas punk parketikõlbulikuks sai (1)

„Me vist saame ka mingi auhinna,“ teatas trummar Jarmo. „Miks sa nii arvad?“ küsis kitarrist Eerik. Bassimees Lauri vaikis ja muheles. Mina – teine kitarrist, pillimees mänedžeri ülesannetes, ei saanud aru, kust ja miks oli Eesti fonogrammitootjate ühing bändi ametliku-avaliku kontakti asemel üles otsinud just trummari ning asjatas nüüd temaga. Laulja Indrek polnud veel proovi jõudnud, ta jäi alati hiljaks.

Eelmised kaks aastat olime Chungin & The Strap-On Faggotsiga trampinud Tallinna ja Tartu pungi- ning rokiklubides kontserte. Meil oli ideaalne koosseis ühe DIY-punkbändi jaoks. Trummar õppis EKAs fotograafiat ning huvitus muusikavideote tegemise kunstist. Bassimees avastas endas tasapisi nohikut, huvideks muusika salvestamine ja miksimine. Üks kitarrist oli lahe rock’n’roll'i tüüp. Teine – mina – nõudlik vahelüli bändi ja muu maailma vahel. Laulja-laulukirjutaja oli aga ei keegi muu kui Indrek „Chungin“ Spungin isikikult.

Edasi lugemiseks: