Inimesed
19. jaanuar 2020, 11:14

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Taavi Libe: üleminek raadiost televisiooni ei läinud sugugi libedalt (45)

Kutsusin Balti Jaama turule hommikusöögile tele- ja raadioajakirjanik Taavi Libe (31).

Seekordseks söögikohaks valisin liharestorani Butcher & Chef, mis on eriti mokkamööda gurmaanidele. "Meie grillmeistri roogades ei pea pettuma –viimane suutükk peab olema täpselt samaväärselt hõrgutav kui esimene," kinnitab restorani omanik Sergei. "Eesmärk on pakkuda mõnusat kogemust loomulikult kõigile Balti Jaama turu külastajatele. Seega, soovitan julgelt sisse astuda ja meie pakutavat kindlasti lähemalt uurida, sest hoolimata roogade ekslusiivsusest, on hinnad vägagi sõbralikud."

Vaata videot!

"Hommikusöök staariga" Balti Jaama liharestoranis Butcher & Chef - lihunik Dmitri

"Eriti populaarseks on osutunud meie lõunapakkumised, kus saab nautida korralikku liharooga eriti taskukohaselt," kiidab ka ettekandja. Kuidas teada, mis lõunamenüüs parasjagu on? "Vot see on meie peakoka igapäevane üllatus – üks supp ning üks liharoog. Kes juba käinud, teab, et pettuma ei pea. Tulge ise uudistama."

"Hommikusöök staariga" Balti Jaama liharestoranis Butcher & Chef Foto: Erki_Parnaku

Meie sõime Taaviga ära ühe korraliku mahlase steigi koos värske salatiga. Maitses hästi!

Butcher & Chef restoranimenüü pakub maailmaklassi steike – veis, siga, kana, part ja lammas. Samuti kuivatatud veiseliha, õrna Ameerika või mahlast Jaapani Wagyu veist või siis hoopis hoolikalt valitud Uruguay ribisid. Grillmenüüst ei puudu ka kuningkrevetid ja lõhe. Selles restoranis saavad tõepoolest täidetud iga lihasõbra soovid. 

Lisaks steikidele pakutakse ka burgereid, erinevaid maitsvad liharoogasid ja hommikusööki. Hommikumenüüd ja kohvi saab tellida alates kella 9:00-st ning kell 12:00 on juba lõunapakkumiste aeg.

"Hommikusöök staariga" Balti Jaama liharestoranis Butcher & Chef Foto: Erki_Parnaku

Restorani kõrval on ka lihapood ja otse klientide silme all töötab lihunik.

"Luues Butcher & Chef kontseptsiooni pidasime silmas, et iga element oleks detailideni läbimõeldud ning moodustaks ühtse terviku. Soovisime, et külastus meie poodi oleks pigem põnev avastusretk, mitte vaid ostlemine," räägib restorani omanik. "Poe sisekujunduses oleme eeskuju võtnud Euroopa stiilseimatest  lihapoodidest ning kohandanud seda mõnusalt eestimaiseks.

Lihuniku ruumis säilitasime algupärase kiviseina, millele lisasime juurde klaasseina – ideaalne võimalus näha meie lihuniku igapäevast meisterlikku tööd." 

"Hommikusöök staariga" Balti Jaama liharestoranis Butcher & Chef  Foto: Erki_Parnaku

Restoranis on ka suitsuahi, söe grillahi ja rotisserie grill. "Grillime iga päev suure valiku lihasid, mida koha peal nautida või koju kaasa osta. Rotisserie on aeglane grillimismeetod tänu millele on liha ühtlaselt küpsenud ja pealt krõbe, kuid seest mahlane. Meie juurest saabki tellida rotisserie tervikuna grillitud siga, parti, kana ja lammast."

"Lisaks ka meie klientide lemmikud – pateed, mille oleme hoolikalt valinud Belgiast ja Prantsusmaalt. Patee on küll eestimaises tähenduses justkui pasteet, kuid see pole päris tõsi. Pasteedi peamine komponent on maks, paté tehakse aga põhiliselt lihast, millele on juurde lisatud näiteks ürte, vürtse, maksa, konjakit ning erinevaid teisi lisandeid (seened, pähklid) ning seejärel küpsetatud ahjuvormis." 

"Hommikusöök staariga" Balti Jaama liharestoranis Butcher & Chef - Taavi Libe Foto: Erki_Parnaku

Taavi on lõpetanud Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja suhtekorralduse eriala 2010. aastal.

Taavi töötas kuni 2019. aasta augustini Vikerraadios, kus oli esialgu spordireporter ja seejärel juhtis esmaspäevast neljapäevani Vikerraadio hommikuprogrammi Vikerhommik.

Alates 2019. aasta septembrist juhib ja toimetab ta TV3 päevakajalist meelelahutussaadet "Duubel". Taavi ütleb oma suhteliselt lühikese kogemuse põhjal teles, et vaatajate jaoks töötab see, kui on rääkida hea lugu. Aga kuidas teha intervjuu nii, et kõik olulised ja põnevad nüansid kätte saada. "Üks on kindlasti see, et kui ruumis on "elevant", siis ei saa teeselda, nagu seda seal poleks," räägib Libe. "Näiteks, kui minu intervjueeritavaks on Kristina Šmigun, siis ma pean temaga rääkima ka dopingu teemadel. See, kas ta on nõus kõikidele küsimustele vastama, on juba tema otsus, aga küsimata ka ei saa jätta, sest vaatajad muidu pettuksid." 

Pikalt raadios töötanud Taavi lisas, et võttis Vikerraadiost kaasa otse-eetri suhtlemisvabaduse ja kontaktid, kuid samas polnud kaameratega harjumine sugugi lihtne, seda just alguses. Raadioeetrit mees taga siiski ei igatse. Novembris alustas Taavi muusikateemalise podcast`iga, mille taga seisab Sky Media endine loovjuht Priit Vare. 

Rääkisime Taaviga ka tema isarollist. Nimelt pani ta möödunud aastal leivad ühte kappi seriaalist "Padjaklubi" tuntud näitlejanna Katariina Ratasepaga, kellel on varasemast suhtest kaks poega - neljane ja kümnene. "Saan poistega üllatavalt hästi läbi," tunnistab mees. Ise on Taavi üles kasvanud ainsa lapsena peres, keda hellitasid ema ja vanaema. "Kodunt on mulle kaasa antud suhtumine - kui sind miskit huvitab, siis liigu sellega edasi ja kõik õnnestub. Samuti olen aus ja otsekohene, mis teeb elu kordades lihtsamaks."

Kaardimoor Kirsti Timmer ennustas aga Taavile aastal 2020 reisimist, abielu ja isegi perelisa. 

Pikemat intervjuud Taavi Libega loe juba uuel nädalal Õhtulehest. 

"Hommikusöök staariga" Balti Jaama liharestoranis Butcher & Chef - Taavi Libe; Anu Saagim Foto: Erki_Parnaku