Hank AzariaFoto: Reuters/Scanpix
Tele
17. jaanuar 2020, 19:32

„Simpsonites“ Apule hääle andnud näitleja lõpetab sarja juures töötamise (1)

"Simpsonites" Apu Nahasapeemapetilonile hääle andnud näitleja Hank Azaria kinnitab, et lõpetab selle tegelase kehastamise, vahendab NME.

Juba 2018. aastal süüdistati "Simpsonite" tegijaid indialaste mõnitamises ja Hank Azaria oli juba siis valmis taanduma. Süüdistuste kohaselt jätab 1990. aastast "Simpsonites" figureerinud Apu Nahasapeemapetilon oma tugeva aktsendi ja käitumisega indialastest stereotüüpse ja väära mulje.

Kuigi räägiti, et Apu kirjutatakse sarjast välja, siis keeldus "Simpsonite" looja Matt Groening seda tegemast. Azaria kinnitab nüüd, et edaspidi tema Apule oma häält ei anna. "Me teame ainult seda, et mina tema häält enam ei tee. Mida nad karakteriga peale hakkavad, on nende teha. Nad pole veel otsustanud."

Azaria ütleb, et meeskonnaliikmed toetasid tema otsust. "Me tegime selle otsuse kõik koos, nõustusime kõik sellega. Tunneme, et see on õige tegu."

Sarja helilooja Danny Elfman ütles möödunud novembris, et ilmselt lõpetab sari peagi. "Olen kuulnud, et see lõpetab. Ma ei tea kindlalt, kuid väidetavalt on tegu viimase hooajaga." Al Jean, üks sarja stsenaristidest, ütles aga et neil ei ole plaanis lõpetada.