BREXITI OOTEL: Suurbritannia lahkub Euroopa Liidust 31. jaanuaril. Brexiti toetajad korjavad praegu raha, et Westminsteri palee remondis oleva Elizabethi torni (pildil paremal) suur kell saaks lahkumishetke tähistamiseks lüüa.Foto: Aadu Hiietamm
Maailm
16. jaanuar 2020, 14:10

VEEL KAKS NÄDALAT: kuidas tähistada Brexiti toimumist? (2)

Kaks nädalat ongi vaid jäänud: Suurbritannia lahkub Euroopa Liidust 31. jaanuaril kell 23.00 kohaliku aja järgi. Lahkumise eelnõu pole veel seaduseks saanud, on alles parlamendi ülemkoja komisjonides – ja kuulu järgi on tehtud ka parandusettepanekuid – ,ent ei ole kahtlust, et seadus läheb läbi ja riik tõepoolest lahkub. 

Londonis tuleb parlamendiesisel väljakul 31. jaanuaril õhtul suur pidu. Programmi alles koostatakse. Otsitakse sobivaid laulutekste tuntud viisidele, et rahvas saaks laulda, peetakse kõnesid. Europarlamendi liige Nigel Farage, Brexiti partei liider, tahtis küll ilutulestikku, aga seda talle ei lubatud. Ka on alanud rahvakorjandus, et praegu remondis olev Big Beni tornikell lahkumishetkel saaks lüüa. Vaja on 500 000 naelsterlingit.

Edasi lugemiseks: