Jack DorseyFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
16. jaanuar 2020, 13:26

EDU JA TERVISE PANT?! Twitteri boss sööb nädalas vaid seitse korda (19)

Twitteri kaasasutaja ja juht Jack Dorsey sööb iga päev ainult õhtueinet.

Mullu märtsis põhjustas Dorsey poleemikat, rääkides ühes podcast'is, et sööb iga päev üheainsa eine ega pruugi mõnel nädalavahetusel ivakestki. Ta kinnitas, et säärane vahelduvpaast aitab tal keskenduda. "See on olnud täiesti uus dimensioon."

Toona äratasid Twitteri bossi isevärki toitumiskombed ohtralt poleemikat. Nüüd aga võttis Dorsey toitumisteemal jälle sõna, kirjutab CNBC.com. Ta rääkis ajakirjale Wired antud YouTube'i intervjuus, et sööb iga nädal seitse einet - "ainult õhtusööki". Sellest võib järeldada, et nädalavahetustel sotsiaalmeediamogul enam ei nälgi. 

Varem on Dorsey kinnitanud, et tema ainus söömaaeg on tõeliselt toekas. See koosneb valgust (kala, kana või loomaliha) ja ohtrast rohelisest kraamist, nagu rukola, spinat, spargel või Brüsseli kapsas. "Ja siis söön magustoiduks erinevaid marju, võib-olla natuke tumedat šokolaadi."

CNBC.com märgib Ameerika toitumisspetsialistide nõuannetele viidates, et 40. eluaastais mõõdukalt aktiivne meesterahvas vajab päevas umbkaudu 2600 kilokalorit.

Dorsey rääkis Wiredile ka seda, et püüab iga päev kaks tundi mediteerida. Twitteri boss praktiseerib vipassana-nimelist iidset meditatsiooni, mis, nagu ta 2018. aastal kinnitas, on äärmiselt piinarikas ja nõudlik füüsiline ja vaimne töö. Vipassana puhul istub mediteerija 30-45 minutit rätsepaistes, seletab CNBC.com.

Varem on Dorsey rääkinud, et tema vaimset selgust ja head enesetunnet on enim soodustanud komme käia tund aega järjest kordamööda saunas ja jäävannis - 15minutilisele ihukuumutamisele järgneb kolmeminutiline kümblus jäätükkide keskel. Uues intervjuus täpsustas, et ei virguta end säärasel moel  kaugeltki iga päev.