Sussexi hertsoginna Meghan Kanada mittetulundusorganisatsioonis Justice for Girls. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
16. jaanuar 2020, 12:23

AJAB OMA RIDA: Meghan külastas Kanadas naiste turvakeskust (6)

Sellal kui prints Harry kodumaal oma perega arveid klaarib, on tema abikaasa Meghan koos pisipojaga Kanadas. Ajakirjanduse teatel on hertsoginna sel nädalal külastanud juba kaht naistele pühendatud heategevusorganisatsiooni, andes aimu, milliseks võib kujuneda tema roll väljaspool Briti kuninglikku peret.

Vancouveri naiste turvakeskus Downtown Eastside Women's Centre avaldas sotsiaalmeedias foto heledas kampsunis ja mustades teksades hertsoginna visiidist. "Vaadake, kellega me täna koos teed jõime! Sussexi hertsoginna Meghan Markle külastas meid täna, arutamaks probleeme, millega meie kogukonna naised silmitsi seisavad." 

Samal päeval tegi endine näitlejanna visiidi organisatsiooni Justice For Girls, mis on pühendunud vaestest peredest pärit teismeliste vastu suunatud vägivalla ja rassimi väljajuurimisele. Justice For Girls kirjutab sotsiaalmeedias, et Sussexi hertsoginna vestles nendega kliimateemadel ning ka põlisrahvaste õigustest. "Tore oli rääkida holistilise lähenemise tähtsusest sotsiaalse õigluse kehtestamisel ja noorte naiste juhipositsiooni väest." 

Meghan on pühendunud naiste õigustele kaitsele ja soolise võrdõiguslikkuse edendamisele juba maast madalast. Ta on rääkinud, kuidas vaatas 11aastasena koolis telesaadet, kui ekraanile ilmus nõudepesuvahendi reklaam. "Naised üle kogu Ameerika võitlevad rasvaste pottide-pannidega," kuulutas reklaam. "Kaks minu klassi poissi ütlesid: "Just, naiste koht ongi köögis." Mäletan, kui šokeeritud ja vihane ma olin, aga ka solvunud - tundsin, et see asi pole õige ja tuleb midagi ette võtta," vahendab CNBC.com.

Tüdruk läks koju ja rääkis juhtunust oma isale Thomasele. "Isa julgustas mind kirju kirjutama, nii et tegingi seda." Hakkaja tüdruk kirjutas oma tähelepanekust nii toonasele USA esileedile Hillary Clintonile kui ka teleajakirjanik Linda Ellerbeele ja advokaat Gloria Allredile. Kirja sai Meghanilt ka nõudepesuvahendi tootja Procter & Gamble. Tüdruku üllatuseks kirjutasid talle julgustava vastuse kõik kolm nimekat naist ning tema Los Angelese koju saadeti isegi kaameratiim.

Kuid Meghan saavutas veelgi suurema võidu. "Umbes kuu aega hiljem muutis Procter & Gamble oma nõudepesuvahendi reklaami," on Meghan rääkinud. "See ei öelnud enam "Naised üle kogu Ameerika võitlevad rasvaste pottide-pannidega", vaid "Inimesed üle kogu Ameerika.""

"Tol hetkel mõistsin oma tegude suurust. Olim 11aastaselt võrdsuse eest seistes ka ise veidi mõju avaldanud."