Joseph Mawle kehastas "Troonide mängu" kuues osas Benjen Starki. Foto: Reuters/Scanpix
Tele
15. jaanuar 2020, 13:50

„Sõrmuste isanda“ seriaalis osaleb mitu „Troonide mängu“ näitlejat

Veebruaris algavad Uus-Meremaal Amazoni uue telesarja "Sõrmuste isand" võtted. Firma avaldas 15 osatäitja nimed.

The Guardiani teatel on pikisilmi oodatud suurseriaalis osa saanud briti näitlejad Robert Aramayo ja Joseph Mawle, kes mängisid "Troonide mängus" vastavalt noort Ned Starki ja Benjen Starki. Briti lehe andmeil löövad "Sõrmuste isandas" kaasa ka näiteks briti lavajõud Owain Arthur, Briti-Iraani näitlejanna Nazanin Boniadi, Austraalia näitleja Tom Budge, briti näitlejanna Morfydd Clark ja Slovaki-Ameerika päritolu Ema Horvath. Uues sarjas on rolli saanud ka seriaalist "Medicid" tuttav Charlie Vickers. 

Produtsentide ja stsenaristide seas on lehe teatel menusarjade "Sopranod", "Halvale teele", "Troonide mäng" ja "Stranger Things" veteranid. 

Uus-Meremaa režissöör Peter Jackson tõi "Sõrmuste isanda" linale filmitriloogiana, mis pälvis 11 Oscarit. The Guardian märgib, et Uus-Meremaal kaheldakse, kas uus seriaal ikka suudab filmide edu üle trumbata. Ühtlasi muretsetakse, et sarja võtted võivad niigi turistide all ägavatele maalilistele looduslikele huviobjektidele senisest veelgi rohkem survet avaldada.