Christophe RuggiaFoto: AFP/Scanpix
Film
15. jaanuar 2020, 12:59

Lapsnäitlejatari ahistamises süüdistatav režissöör võeti vahi alla (5)

Prantsuse võimud on vahistanud režissöör Christophe Ruggia, keda süüdistatakse oma filmi lapsstaari seksuaalses ahistamises. 

Nimekas prantsuse näitlejanna Adèle Haenel (31, "Põleva tütarlapse portree") paljastas novembris veebiväljaande Mediapart pommloos, et 12aastasena oli ta langenud oma debüütfilmi režissööri Ruggia soovimatute lähenemiskatsete ohvriks. Ruggia oli olnud tüdruku ande avastaja, kes kutsus ta oma filmi "Les diables" ("Saatanad", 2002).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Adèle Haenel (@adelehaenel) on

Ligi 30 tunnistajat intervjueerinud Mediapart kirjutab, et lavastajal tekkis oma lapstähe vastu kirg. Seda märkasid ka teised võtteplatsil olnud näitlejad ja tehniline tiim. Režissöör tuuritas koos Haeneliga filmi reklaamimiseks ringi ja kutsus ta hiljem oma koju. Adèle'i sõnul hakkas Ruggia talle oma kodus ligi tikkuma: puudutas teda, üritas suudelda ja avaldas armastust.

Seksuaalne ahistamine kestnud tüdruku 15. eluaastani. Siis tabas Adèle'i sügav hingekriis: ta üritas suhteid Ruggiaga katkestada ning palus tema kaaskonnalt abi – kuid osavõtlikkust olevat ilmutanud vaid vähesed. Ta püüdis juhtunut aastaid unustada, kuid mullune dokfilm Michael Jacksoni ohvritest avas näitlejanna silmad: ta oli langenud pedofiili ohvriks.  "Mõistsin, et olin liiga kaua klammerdunud Christophe Ruggia versiooni külge, et tegu oli armastuslooga..." 

55aastane Ruggia eitas süüdistusi, kuid teisipäeval võeti ta vahi alla.