Ita EverFoto: Daisy Lappard
Inimesed
15. jaanuar 2020, 10:50

Sander Rebane, Ita Ever ja Kaja Kärner pärjatakse tänavu selge kõneleja auhinnaga

Juba seitse aastat on Eesti Vaegkuuljate Liit telesaatejuhtide, raadiosaatejuhtide ja teatrinäitlejate hulgast valinud Selgeid Kõnelejaid. Sel aastal pärjatakse tiitliga telesaatejuht Sander Rebane, raadiosaatejuht Kaja Kärner ja näitleja Ita Ever. 

Selge kõneleja on see, kes räägib ilusas ja arusaadavas eesti keeles ning kelle kõnest saavad aru nii kuuljad kui ka vaegkuuljad, ütleb liit preemia kohta. Võitjad saavad nimelise “Uno” ehk kullakarva kujukese, millele on graveeritud nende nimi. Lisaks veel head-paremat, mis aitab nende häälel ka edaspidi selgemini kõlada.

Auhinnad antakse üle 16. jaanuaril. Selge kõneleja valimisel osalevad nii vaegkuuljad kui ka hästi kuulvad inimesed.

Varasemalt on preemiaga pärjatud ajakirjanikud Mihkel Kärmas (2013), Marko Reikop ja Owe Petersell (2014), Anu Välba, Märt Treier ja näitleja Helgi Sallo (2015), ajakirjanik Urmas Vaino, raadiohääl Pille Minev ja näitleja Märt Avandi (2016), "Aktuaalse kaamera" ankur Margus Saar, raadiohääl Allan Roosileht, näitleja Luule Komissarov (2017), "Plekktrummi" saatejuht Joonas Hellermaa, ajakirjanik Neeme Raud ja näitleja Ülle Lichtfeldt (2018).