Sussexi hertsoginna MeghanFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
15. jaanuar 2020, 09:55

Meghani isa on valmis kohtus tema vastu tunnistusi andma (40)

Prints Harry abikaasa hertsoginna Meghani isa valmistub oma tütre vastu kohtus üles astuma.

Endine USA näitlejanna kaebas kohtusse Briti kõmulehe Daily Mail sõsarlehe Mail on Sunday, kes avaldas katkeid tema erakirjast isa Thomas Markle'ile. Meghan süüdistab kõmulehte oma erakirja avaldamises, aga ka telefoni pealtkuulamises. Nüüd kirjutab seesama tabloid, et 75aastane endine Hollywoodi valgustaja Markle kutsutakse ilmselt kohtusse oma tütre vastu tunnistusi andma. Temast võib saada kohtuprotsessi põhitunnistaja.

Thomas on Daily Maili teatel edastanud advokaatidele tema ja ta tütre vahelise SMS-kirjavahetuse, mis leidis aset prints Harry ja Meghani pulmade eel. Kirjavahetus näitab isa sõnul tema ja ta tütre suhete karilejooksu. Thomas ei saabunud Ühendkuningriiki tütre pulma, kuna oli enda sõnul üle elanud infarkti. Kui aga ta Meghanile oma südamerabandusest teada andis, sai ta väidetavalt vastu kurja sõnumi hoopis prints Harrylt, kes teda tütre tunnete haavamise pärast sarjas.

Thomast solvas, et tulevane väimees tema tervise kohta ei pärinud. "Ma pole teinud midagi sinu, Meghani ega kellegi teise solvamiseks .... Vabandust, kui mu infarkt teile ebameeldivust valmistab," tsiteerib Daily Mail Markle'i vastust. 

Selleks ajaks oli avalikkuse ette jõudnud ülipiinlik seik: selgus, et Thomas oli teinud koostööd paparatsoagentuuriga, kes klõpsis tema pulmaettevalmistustest pealtnäha ootamatult tabatud, kuid tegelikult lavastatud fotosid. 

Kolm kuud pärast pulmi, augustis 2018 kirjutas Meghan isale, paludes, et too lõpetaks pere siseasjade lekitamise ajakirjandusele, märgib Iltalehti. Kuid Thomas andis osa kirjast Daily Mailile avaldamiseks. Kõnealuse kirja avaldamise pärast hertsoginna lehe kohtusse kaebaski. 

Mail on Sunday väidab Londoni kohtusse antud dokumentides, et avaldas Meghani kirja, kuna Briti üldsusel on kuningliku pere vastu tohutu ja õigustatud huvi. 

Thomas on enesekaitseks märkinud, et kirja sisu olid USA ajakirjale People lekitanud ka Meghani sõbrad. Nood kinnitasid People'i intervjuus, et Meghan on isa käitumisest haavunud.