Ekaterina Petsonkina võitis World Miss University iludusvõistlusel 2. koha.Foto: Sixtina Tantsu- ja Modellikool
Inimesed
14. jaanuar 2020, 13:36

FOTOD | Eesti esikaunitar noppis üleilmselt iludusvõistluselt kõrge koha: „Mul tahtis süda seest välja hüpata!“ (14)

"Kõik läks väga hästi ja kui kuulutati välja kolm võitjat, siis mul tahtis süda seest välja hüpata," rääkis kaunitar Ekaterina Petsonkina, kes tõi Eestisse maailma ühe ilusaima üliõpilase tiitli.

Aastalõpp oli väga edukas Eesti Iluduskuninganna ja Missis Estonia korraldajale Tiina Jantsonile, sest kaks tema võistluste esikaunitari tulid maailma suurimatelt iludusvõistlustelt tagasi kõrgete kohtade ja auväärsete tiitlitega. Jekaterina Tšaklidi edust Mrs. Legend International võistlusel, kus ta võitis neli tiitlit ja ka Global Championi kõrge autasu, hiljaaegu juba kirjutasime. Nüüd pälvis auhinna veel teinegi kaunitar, kes maailma ühe ilusaima üliõpilase tiitli samuti Eestisse tõi. Ekaterina Petsonkina võitis World Miss University võistlusel 1st runner up koha ja talle omistati ka Miss Intelligent auväärne tiitel.

Sixtina Tantsu- ja Modellikool eesotsas Tiina Jantsoniga korraldab Eestis juba 30 aastat iludusvõistlusi ja täpselt sama palju on ka Lõuna-Koreas korraldatud World Miss University võistlust, mille peakorter asub Ameerikas.

Võistlusest võtab igal aastal osa kuni 70 kaunitari üle maailma, et valida välja parimad esindajad, propageerimaks rahu tähtsust kogu maailmas. Algatajateks olid Rahvusvahelise Ülikoolide Assotsatsiooni presidendid peale seda, kui ÜRO kuulutas aasta 1986 Rahu Aastaks.

Ekaterina Petsonkina võitis World Miss University iludusvõistlusel 2. koha Foto: Sixtina Tantsu- ja Modellikool

Ekaterina Petsonkina õpib Tallinna Tehnikaülikoolis. Eesti Iluduskuninganna 2016 võistluselt võitis ta Miss Modelli tiitli, peale mida on neiu osalenud juba neljal suurel rahvusvahelisel võistlusel. Ka varasemalt on Ekaterina toonud Eestile auväärse võidu - Miss Tourism Black Sea 2017 võistluselt Odessast. World Miss University on aga seni olnud tema kõige suurem ja tähtsam võistlus.

Ekaterina, räägi palun ka Õhtulehe lugejatele oma muljetest World Miss University iludusvõistlustel.

Kogu võistlusperiood kestis üle kahe nädala ja peamiselt olime Lõuna-Koreas, Jeju saarel. Meil oli kogu selle perioodi vältel palju heategevuslikke üritusi. Üks emotsionaalselt raskeim päev oli, kui külastasime kohalikku lastekodu. Aitasime neil teha nii majas, kui ka selle ümbruses suurpuhastuse. Pärast mängisime nendega erinevaid mänge. Õhtul korraldasime lastele vahva grillipeo, kus esinesime oma talendinumbritega ja tantsisime kõik koos nagu üks suur sõbralik perekond. Emotsionaalse õhtu lõpetas ilutulestik. Võistlejate jaoks oli nii raske sealt laste juurest ära minna ja enamusel olid pisaradki kerged tulema. Aga laste silmis säras puhas rõõm ja suur tänutunne selle toreda päeva eest.

Ekaterina Petsonkina võitis World Miss University iludusvõistlusel 2. koha Foto: Sixtina Tantsu- ja Modellikool

Võistluse väga tähtsateks osadeks olid ka erinevad foorumid Lõuna-Korea haridustegelastega. Iga kandidaat pidi inglise keeles avaldama oma arvamust ja rääkima sellistel teemadel nagu maailmarahu, keskkonna hoidmine, sooline võrdõiguslikkus ja krüptovaluuta pealetung kogu maailmas. Nendes foorumites toimunud arutelude põhjal omistati mulle hiljem finaalis Miss Itelligent tiitel.

Muidugi olid meie päevad tihedalt sisustatud ka kõige muu missivõistlustel kaasnevaga - fotosessioonid, intervjuud erinevatele meediakanalitele, moeetendused ja lõputud lavaproovid. Ka talendivõistlusel olin oma tantsuga parimate hulgas. Olen lapsepõlves ja nooruses tegelenud iluuisutamise ja balletiga ning nüüd oli hea kõike seda õpitut oma esinemiskavas ära kasutada.

Ekaterina Petsonkina võitis World Miss University iludusvõistlusel 2. koha. Foto: Sixtina Tantsu- ja Modellikool

Finaalsõu oli fantastiline. Nii glamuursest etendusest sain osa küll  esmakordselt. Kõik läks väga hästi ja kui kuulutati välja kolm võitjat, siis mul tahtis süda seest välja hüpata, kui jäime Miss Vietnamiga kahekesi ootama seda nime, kes siis nüüd võidab ja kumb meist jääb teiseks. Kolmanda koha sai Miss Tai, teise koha mina kui Miss Estonia ja võitjaks kuulutati Miss Vietnam. Olen üliõnnelik selle väga suure võidu üle! 

Peale finaali oli võitjatele korraldatud vastuvõtt Jeju Ülikooli rektori juures ja meile anti veel üks kingitus – võimalus tulla tasuta õppima Lõuna-Korea Ülikooli. Olen nii õnnelik, et just mina sain sellise võimaluse. Suur, suur tänu Tiina Jantsonile, et ta valis välja mind Eestit esindama, uskus minusse ja usaldas mulle sellise vastutusrikka ülesande!

Ekaterina Petsonkina võitis World Miss University iludusvõistluse 2. koha Foto: Sixtina Tantsu- ja Modellikool

Tiina Jantson lisas veel, et 23. mail toimub Sixtina suur 30. juubeliüritus Vene Teatris, kuhu oodatakse osa võtma ka kõiki neid kaunitare, kes aastate jooksul on osalenud tema poolt korraldatud iludusvõistlustel ja kes on Eestit edukalt esindanud rahvusvahelistel võistlustel.