Foto: Vida Press
Inimesed
19. jaanuar 2020, 06:00

Meghan ja Wallis – monarhia lammutajad (1)

Skandaalihertsoginnad Meghan Markle ja Wallis Simpson on parim tõestus sellest, et lahutatud ameeriklannad kisuvad kuningakojas üles vaid paksu pahandust ning tekitavad ületamatuid lõhesid lähedaste vahel.

Skandaalihertsoginnad Meghan Markle ja Wallis Simpson on parim tõestus sellest, et lahutatud ameeriklannad kisuvad kuningakojas üles vaid paksu pahandust ning tekitavad ületamatuid lõhesid lähedaste vahel.

Meghan MarkleKui nooruses marulist elu elanud prints Harry teatas otsusest abielluda endast vanema ja lahutatud afroameerika päritolu näitlejannaga, olid britid alguses moodsa Tuhkatriinuga ülirahul – ju taltsutab armastus keevalise printsi …Praegu puhuvad kahjuks teised tuuled. Enamik monarhia pooldajatest ei oska Meghanis enam midagi head näha ja naist kritiseeritakse esijoones prints Harry muutmises oma tuhvlialuseks. Selles peres eksisteerivat ainult üks arvamus ja seisukoht – Meghani oma. Veel on öeldud, et mida Meghan tahab, seda Meghan saab.Suurt kriitikat pälvib ka hertsoginna pillav eluviis ja ajakirjandusse on lekkinud teda iseloomustav seik. Olles kuninglikus partiis enam kui kindel, korraldas toona Kanadas elanud näitlejanna sõpradele temaatilise peo «Good bye Zara» ehk «Hüvasti, odavad riided».Pahameelele lisab veelgi hagu alla Meghani diivatsemine. Hertsoginna vilistab protokollile, rikub sihilikult aastasadu vanu traditsioone-kombeid, tülitseb alluvatega ning skandaalitseb nagu Hollywoodi staar.

Wallis SimpsonSuurbritannia kuninganna Elizabeth II lihane onu Edward VIII oli 1936. aastal jaanuarist detsembrini troonil. Teda valmistati varajasest lapsepõlvest ette kuningarolliks ja õukonnareeglite järgi pidi ta abielluma laitmatu mainega aristokraatlikust perest pärit süütu neiuga. Läks teisiti. Lõbujanuline Walesi prints Edward kaotas südame ameeriklannale Wallis Simpsonile, kes oli nende romaani alguses juba teist korda abielus. Edwardi otsus Wallise kasuks troonist loobuda vapustas kogu Briti impeeriumi, kuid ka teisi kuningakodasid. Naine löödi avalikult risti kurja nõiamoorina, kes oleks monarhiale peaaegu otsa peale teinud. Lisaks peeti teda natside spiooniks.Mõningatel andmetel oli Wallisel väga halb maine: halastamatu, ükskõikse ja ambitsioonika lehtsaba ainus eesmärk olevat olnud saada Suurbritannia kuningannaks.Paari suhteid on mitmetes kuulujuttudes vääraks nimetatud ja ainus pikaajalise abielu põhjus olevat peitunud asjaolus, et Edward sai Wallisega ellu viia eriskummalisi seksifantaasiaid. Mehelik naine olevat piitsa-prääniku meetodil kasutanud kõiksugu eksootilisi armu- ja seksivõtteid, millega tegi tutvust Hongkongi ja Shanghai bordellides.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99