Vennad Torsujevid. Foto: IMDB.com
Inimesed
13. jaanuar 2020, 12:04

Suri „Elektrooniku seikluste“ režissöör Konstantin Bromberg

USAs Detroidis suri 80 aasta vanuses Nõukogude menufilmide „Elektrooniku seiklused“ ja „Võlurid“ lavastaja Konstantin Bromberg.

Brombergi surmast teatas oma Facebooki küljel režissöör ja stsenarist Mihhail Idov, vahendab Vene uudisteagentuur TASS. Idovi teatel suri Bromberg 10. jaanuaril. 

Idovi sõnul olid tema ema-isa Brombergi head tuttavad, kuid ise kohtus ta režissööriga 1990. aastail vaid paar korda. Pärast USAsse siirdumist 1990. aastail „Elektrooniku seikluste“ lavastaja enam filmindusega ei tegelnud. „Paistab, et ta isegi ei üritanud seda, vaid lihtsalt elas,“ kirjutab Idov ja lisab, et Bromberg pidas vahepeal lennukaid plaane rajada maailma kunstišedöövrite koopiatega rändmuuseum. 

1979. aastal valminud "Elektrooniku seikluste" keskmes oli Odessa koolipoiss Sergei Sõroješkin, kes kohtub oma elektroonilise teisikuga. Serjožaks ja Elektroonikuks kehastusid kaksikvennad Juri ja Vladimir Torsujev.

1982. aastal valmis Brombergi teine megahitt "Võlurid". Pärast seda on tema loomingulisel kontol vaid kolm osa humoorikast laste kinožurnaalist "Jeralaš" (1989).