Foto: pressimaterjal
Film
13. jaanuar 2020, 15:16

Vaata kriitikute ennustusi!

OTSEVIDEO | TÕEHETK LÄHENEB: täna selgub, kas „Tõde ja õigus“ saab Oscari nominatsiooni (93)

Täna Eesti aja järgi kl 15.18 loetakse Los Angeleses ette tänavuste Oscari nominentide nimekiri. Kas Tanel Toomi „Tõde ja õigus“ pääseb parima võõrkeelse filmi kategoorias viie nominendi sekka? Vaatame, mida ennustavad USA portaalid ja väljaanded.
 

The Playlist ennustab, et kümne parima võõrkeelse filmi eelnimekirja paigutatud „Tõde ja õigus“ astub Oscarite võistlustulle, konkurentideks Makedoonia dokk „Meemaa“, Prantsusmaa „Hüljatud“, Hispaania „Valu ja hiilgus“ ja Lõuna-Korea „Parasiit“. Viimane on üldiselt suurfavoriit, kes figureerib kõigis ennustustes ning pälvis hiljuti parima võõrkeelse filmi Kuldgloobuse.

Klantsajakiri Vanity Fair Eesti filmi šansse ei usu ning ennustab, et Oscari nominentideks valitakse „Parasiit“, „Valu ja hiilgus“, „Hüljatud“, „Atlantique“ (Senegal) ja „Maalitud lind“ (Tšehhi).

Indiewire.com peab soosikuteks Lõuna-Korea, Prantsuse ja Hispaania filmi ning tõenäoliseks ka Tšehhi filmi pääsemist nominentide sekka. Ka „Meemaa“ ja Ungari holokaustidraama "Allesjäänud" olevat suurte šanssidega.

Kuid nimeka Hollywood Reporteri ajakirjanik Scott Feinberg peab „Tõde ja õigust“ „Parasiidi“ kõrval kõvaks konkurendiks. Tema tõstiski kümne eelnimekirjas olija seast esile just Lõuna-Korea ja Eesti filmi. Feinberg leiab, et „Tõel ja õigusel“ on väga suur võimalus saada Oscarile nomineerituks. Muuhulgas rõhutab ta, et Eesti linateos võitis detsembris Satellite Award’i, seljatades seega ka „Parasiidi“.

Oscarite ennustusi koondav veebikülg Gold Derby ennustab siiski, et nominentidena hõigatakse täna välja „Parasiit“, „Valu ja hiilgus“, „Hüljatud“, „Atlantique“ ja „Meemaa“.