Elon Musk koos oma ema Mayega. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
12. jaanuar 2020, 12:00

Elon Muski ema pidi abielu jooksul taluma nii füüsilist kui vaimset vägivalda (3)

Tehnovisionäär Elon Muski ema Maye Musk lööb 71aastasena modellimaailmas laineid, kuid tema eraelu pole olnud kaugeltki piltilus.

Dietoloog ja supermodell räägib oma uues raamatus “A Woman Makes A Plan: Advice for a Lifetime of Adventure, Beauty, and Success" ("Naine peab plaani: nõuandeid eluks täis seiklusi, ilu ja edu"), kuidas tema elu muutus, kui ta 40 aastat tagasi lahutas Eloni isast, insener Errol Muskist. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maye Musk (@mayemusk) on

"Abiellusin agressiivse inimesega, kes lubas muutuda, kui me abiellume, aga ta muutus hoopis hullemaks," ütles Maye Musk New York Postile. Kanadalanna Maye Haldeman abiellus Lõuna-Aafrikast pärit Erroliga 1971. aastal. Nad said kolm last. Maye ütleb, et tahtis korduvalt kooselust lahkuda, sest mees oli füüsiliselt ja vaimselt vägivaldne. "Aga ma ei saanud midagi teha, sest seadus ei lubanud mul lahutada."

Lõuna-Aafrikas jõustus lahutusseadus alles 1979. aasta juulis. Selsamal aastal tegi Maye abielule lõpu. Sõpradel polnud naise piinadest aimugi. "Kui mu mees ühel seltskonnaüritusel mind läbi peksta tahtis, viisid sõbrad mu minu ema juurde. Ema ei teadnud, et ma alailma peksa saan. Ma ei rääkinud seda talle. Ma ei rääkinud seda ka sõpradele, aga kui nad olid seda oma silmaga näinud, ei lubatud Errolil enam mind peksta."

Maye kahetseb, et ta lähedastele oma raskest elust ei rääkinud. Ta soovitab samas olukorras olevatele naistele, et nood kindlasti perele ja sõpradele südant puistaksid. "Suur muutus ajab hirmu peale, aga halvasti olukorrast tuleb ära tulla." Ta ei varja, et elas üksikemana suures kitsikuses ja pidas vahepeal lausa viit töökohta, et oma kolm last üles kasvatada.