Toivo Tootsen
Eesti
10. jaanuar 2020, 11:07

1. osa

Toivo Tootseni mälestused | Saabumine Tallinna: pealinnaelu algas Pirital

Toivo Tootsen jagab lugejatega oma teekonda Lõuna-Eesti noorukist Eesti kõigi aegade populaarsemaid raadiosaateid tootnud RAMETO juhiks ning kirjeldab tollast elu ja inimesi, kellega sel teel kokku puutus.

Kui Eesti iseseisvus taastati, olin juba ligi viiskümmend aastat vana, küps ja kujunenud inimene. Vene aja inimene. Või nõukogude inimene … Aga milline oli elu Vene ajal? Tiit Made on kirjutanud paksu raamatu „Nõukaaeg“. See tugineb mahukale materjalile, aga suuresti ka tema enda tollastele elukogemustele. Igal oma elu. Minu oma oli selline, nagu allpool toodud killukestes kirja panin. See siin on minu lugu Nõukogude Eestist.

1962. aasta kevadel olin lõpetanud Võru töölisnoorte keskkooli ja töötasin Võru maaparanduse valitsuses tehnikuna. See töö oli mulle meeldima hakanud, olin selgeks saanud juba ka kuivendussüsteemide projekteerimise aabitsatõed, nii et üks võimalus oleks olnud minna edasi õppima Eesti põllumajanduse akadeemiasse maaparandust-maakorraldust. Aga samal ajal juhtus nii, et vend Ülo Tootsen abiellus Tallinnas ja läks elama naise vanemate juurde Kivimäele. Õde Aive oli seejärel kolinud oma perega Ülo korterisse Pirital – nii olnuks mul Tallinnas pool meie perekonnast juba ees.

Edasi lugemiseks: