Hertsoginna MeghanFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
10. jaanuar 2020, 09:56

Hertsoginna Meghan pages skandaali eest Kanadasse (123)

Prints Harry ja Meghani otsus lahkuda kuningakoja rüpest põhjustas Ühendkuningriigis määratu skandaali. Mitme allika väitel naasis hertsoginna pärast poleemilise avalduse tegemist kärmelt Kanadasse.

Troonipärija prints Charlesi (71) noorem poeg Harry (35) ja tema ameeriklannast abikaasa Meghan (38) teatasid kolmapäeva õhtul ootamatult, et taanduvad kuningakoja esiešeloni liikmete rollist ning asuvad "selles institutsioonis edumeelset uut rolli välja kujundama" - nad on võtnud sihiks saavutada majandusliku sõltumatuse ning hakkavad edaspidi oma elu jagama Inglismaa ja Põhja-Ameerika vahel.

Meghan on nüüdseks naasnud Kanadasse, kus tema ja Harry olid koos poeg Archiega talvepuhkust veetnud. Los Angelesest pärit hertsoginnal on Kanadaga seoses soojad mälestused - tema telesarja "Pintsaklipslased" vändati just seal.

People'i teatel jättis Sussexi hertsogipaar Londonisse sõites kaheksakuise Archie Vancouverisse Meghani lähedase sõbranna, Kanada stilisti Jessica Mulroney hoole alla. Jessica kaks poega ja tütar tegutsesid Meghani ja Harry pulmas 2018. aasta mais peiupoiste ja lilleneiuna.

Nüüdseks on ema Meghan lapse juures tagasi. Harry jäi ITV teatel Inglismaale, et jätkata läbirääkimisi kuningliku perega oma otsuse asjus, mis väidetavalt tuli nii Elizabeth II-le kui teistele pereliikmetele nagu välk selgest taevast. Usutavasti ühineb Harry peatselt oma abikaasaga. New York Timesi andmeil tõttas Sussexi hertsogipaar uudist teatavaks tegema, kuna info nende plaanidest oli jõudnud Briti tabloidi The Sun valdusse ning kõmuleht oleks muidu pommuudise esimesena avaldanud.