„Eia jõulud Tondikakul“Foto: Kristjan Mõru
Inimesed
10. jaanuar 2020, 00:01

„Eia jõulud Tondikakul“ võitis Vilniuses parima lastefilmi auhinna (1)

Äsja lõppenud Vilniuse rahvusvahelisel laste- ja noortefilmide festivalil võitis parima lastefilmi auhinna Anu Auna koguperefilm „Eia jõulud Tondikakul“. 

„See film puudutas meie südameid. Looduse hoidmise teema on praegu väga oluline ja aktuaalne ning oleme kindlad, et peale meie kõnetab see paljusid inimesi üle maailma. Lisaks rõõmustas meid, et „Eia jõulud Tondikakul“ näitab lastele, et nemadki saavad panustada maailma paremaks paigaks muutmisse,“ põhjendas festivali žürii. 

Leedu suurim ja tähtsaim noorele kinopublikule suunatud filmifestival toimus tänavu juba 14. korda. 

Möödunud aasta maikuus rahvusvahelist festivaliteekonda alustanud koguperefilm „Eia jõulud Tondikakul“ on poole aastaga linastunud pea kolmekümnel Euroopa festivalil, lisaks Hiinas, Indias ja USAs, ning toonud koju arvukalt auhindu.

Eesti vabariigi 100. sünnipäevaks loodud filmi peaosades astuvad üles 11aastane Paula Rits ja 13aastane Siim Oskar Ots. Lisaks teevad filmis kaasa näitlejad Jaan Rekkor, vennad Märt ja Priit Pius, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Anne Reemann, Tõnu Oja ja teised. Näitlejadebüüdi teeb ka lauljanna Liis Lemsalu.